На протест излязоха днес жители и представители на бизнеса от

...
На протест излязоха днес жители и представители на бизнеса от
Коментари Харесай

Недоволни от спрян ремонт блокираха АМ „Марица” край граница...

На митинг излязоха през днешния ден поданици и представители на бизнеса от Свиленград и блокираха придвижването по автомагистрала „ Марица “ към отбивката за Гърция града. Недоволството е от продължаващия към този момент осми месец ремонт на 7-километрова права сред Свиленград и Капитан Андреево.



Хората упорстват работата да стартира неотложно. По правата към този момент се образуват колони към Турция, също така в правата придвижването е в двете посоки единствено в едното платно и съществуват заплаха от произшествия. Заради ремонта в региона не работят бензиностанция и ресторант. „ Макар и затворени, плащаме заплати на личните състави си”, споделиха притежателите на обектите.



" Ремонтът на 7-километров сектор по автомагистралата на границата с Турция, ще продължи от през днешния ден ",.обясни шефът на Областно пътно ръководство Хасково инж. Радостин Ламбрев.

На място бе и регионалният шеф на Хасково Минко Ангелов. Той заяви, че ремонтът е бил спиран на няколко пъти, тъй като не било обезпечено финансиране. Минко Ангелов осведоми, че към този момент е разговарял с компанията реализатор и е получил уверения, че до месец и половина строителните действия ще приключат.

Протестиращите обаче обявиха, че всяка сряда ще са тук, тъй като се притесняват, че работата ще стартира за малко и след това отново ще спре.



По график ремонтът на правата би трябвало да приключи през ноември 2021 година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР