На професионалния си празник, десетки служители на МВР се събраха

...
На професионалния си празник, десетки служители на МВР се събраха
Коментари Харесай

Полицаи на протест заради нощния труд


На професионалния си празник, десетки чиновници на Министерство на вътрешните работи се събраха пред постройката на Министерски съвет на митинг за по-високо възнаграждение на нощния труд, съобщи „ Фокус”.

Исканията на служителите на реда са за съществено увеличение на спомагателното заплащане за нощен труд, което сега е 0,25 лева на час. Протестиращите упорстват тази сума да бъде обвързана с минималната работна заплата и да се увеличи на 2,50 лева

 Снимка: bTV, Ладислав Цветков

Председателят на полицейския профсъюз Валентин Попов означи, че и министър председателят Бойко Борисов, и вътрешният министър Младен Маринов са полагали нощен труд и знаят защо става въпрос, само че не стои по същия метод въпросът с другите членове на държавното управление: „ Да вземат да дойдат да изкарат едно дежурство с нас. Дори и без да работят. За да видят защо става въпрос”.

Попов посочи, че не е правилно, че протестиращите са тук за нарастване на възнагражденията за нощния труд единствено на служители на реда, пожарникари и надзиратели в затвори: „ Настояваме за нарастване на минималното заплащане за всички, които поставят нощен труд. Искаме съществено нарастване на минимума, който не помръдва повече от 10 години и е 0,25 лева.”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР