На продължил едва 3 минути брифинг без възможност за задаване

...
На продължил едва 3 минути брифинг без възможност за задаване
Коментари Харесай

ГЕРБ съзря ДДС измамник в новия шеф на Държавния фонд земеделие

На траял едвам 3 минути брифинг без опция за задаване на въпроси от страна на медиите, ГЕРБ изрази подозрения дали неотдавна назначения началник на Държавния фонд " Земеделие " Борис Михайлов не е бил съизвършител в данъчни измами и източване на Данък добавена стойност в изключително крупни размери.

" През 2008 година против лицето Борис Давидов Михайлов и 6 други лица е импортиран обвинителен акт за документни и данъчни измами. Обвинителният акт е за присъединяване в проведена незаконна група, работила в интервала 2001-2004 г . Лице със същите имена е било арестувано в ОПГ, източила през 2004 година Данък добавена стойност. Лицето е било арестувано в качеството му на шеф на данъчното ръководство в столичния регион " Овча купел ", стартира в жанр престъпна информация Тома Биков от ГЕРБ.

По думите му участниците в ОПГ-то записали фиктивни компании, които отчитали подправени обороти, с цел да източват Данък добавена стойност, в следствие прехвърляни на малоимотни лица . По схемата, съгласно проверяващите, били източени 15 млн,. лв.. В нея били взели участие и корумпирани данъчни чиновници.
 Сменят шефа на Държавен фонд
Сменят шефа на Държавен фонд " Земеделие "

Настоящият изпълнителен шеф е подал молба за освобождение

" Аз имам единствено един въпрос - дали този Борис Михайлов, който е съден и задържан, е същият, който 10 юни бе назначен за изпълнителен шеф на Държавен фонд земеделие ", попита вторият в ГЕРБ Томислав Дончев, след което двамата с Биков излязоха от залата, без да дадат опция за задаване на публицистика.

Михайлов не бе открит за коментар по случая.

Преди няколко дни на публицистичната поща на news.bg се получи писмо от името на Борис Давидов Михайлов . С него той желае да се заличи информация от 2004 година, която била забележима в историята ни, само че която ние не открихме по търсене с основни думи.

" За страдание преди 17г. в действителност бях упрекнат въпреки и изцяло почтен. Знаете че в нашата страна за жалост това се случва постоянно! ", написа в писмото.

Там се показва и че с Определение от 04.04.2008г на СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД - НАКАЗАТЕЛНО ОТДЕЛЕНИЕ, 2 СЪСТАВ с ръководител Димитрина Ангелова е било прекъснато наказателното произвеждане във връзка с Пламен Стоянов Калчев, Цветелина Георгиева Калчева, Борис Давидов Михайлов и Марио Георгиев Камишев. Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.

Борис Давидов Михайлов на база на това определение е и осъдил прокуратурата на Република България с решение №2172 от 26.11.2014 година на Софийския апелативен Съд, Гражданска гилдия, 4 състав. Председател е била Нели Куцкова, а членове: Яна Вълдобрева и Светлин Михайлов.

След влизането в действие на решението прокуратурата на Република България е изплатила присъдено обезщетение с изпълнителен лист от 19.08.2015 година за претърпени неимуществени вреди от противозаконното обвиняване.

След приемане на това писмо news

" Борис Михайлов е роден през 1959 година в София. Той има магистърски степени по стопанска система и право. Също по този начин има приключен курс по мениджмънт в Съединени американски щати, както и квалификационни курсове в региона на приватизацията, приватизационните фондове, стоковите, фондовите и валутните тържища. Работил е като инспектор в Министерството на финансите, шеф на консултантска компания в региона на финансите и правото, както и като юрист по данъчно и наказателно право ", написа в биографията му на уеб страницата на ДФЗ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР