На привършване са леглата за пациенти с COVID-19, които имат

...
На привършване са леглата за пациенти с COVID-19, които имат
Коментари Харесай

Свършват леглата в интензивните отделения в София

На изчерпване са леглата за пациенти с COVID-19, които имат потребност от интензивна грижа в лечебните заведения. Най-засегнатите области са София и Благоевград, където има едвам четири свободни места.

Проверка на bTV в държавните, общинските и частните лечебни заведения в столицата, сподели, че има доста заети места, а в някои лечебни заведение няма никакви свободни кревати.
Снимка: bTV
От заповед на столичната РЗИ стана ясно, че при потребност, те ще бъдат увеличени.

„ Имаме пуснат правилник от Министерството на здравеопазването, който съблюдаваме, 10-15 кревати се движим и те са изцяло запълнени, т. е. регламентираните. Имаме две кревати, които ги държим като буферни “, съобщи проф. Николай Младенов – шеф на Клиниката по анестезиология и реанимация в УМБАЛ „ Токуда “.

Зам.-министърът на опазването на здравето Александър Златанов изясни, че в дадена болница и област може да се изчерпят интензивните кревати, само че има други лечебни заведения, в които имаме задоволително най-малко все още.

" Най-високите проценти на заети кревати все още са в Търговище, Шумен, ненапълно в Габрово, Велико Търново. В съответните области всекидневно шефовете на РЗИ-тата наблюдават заетостта и при нужда подхващат ограничения ", добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР