На прием в Ню Йорк за набиране на средства за

...
На прием в Ню Йорк за набиране на средства за
Коментари Харесай

Нов лапсус на Байдън - този път обърка Ангела Меркел с покойния Хелмут Кол

На банкет в Ню Йорк за набиране на средства за предизборната му акция 81-годишният Байдън обърка история, която е съществена част от общоприетата му предизборна тирада и съобщи, че на среща на високо ниво на Г-7 през 2021 година е разговарял с Кол вместо с Меркел, която бе на власт по това време.

" Когато бях определен за президент, отидох на среща на Г-7 със седемте държавни глави от Европа и Англия. Седнах и споделих: " Е, Америка се върна ". И президентът на Франция ме погледна и попита: " Докога? ". Никога не бях мислил за това по този метод ", сподели Байдън.

" След това Хелмут Кол от Германия ме погледна и сподели: " Какво бихте споделили, господин президент, в случай че на следващия ден заран отворите вестник " Лондон таймс " и научите, че 1000 души са разрушили вратите на английския парламент и са умъртвили хора на влизане ", добави американският президент.

Белият дом все още не е дал отговор на питане за коментар, отбелязва Ройтерс.

Междувременно Джо Байдън още веднъж се обърка - не помни името на Хамас, до момента в който се обръща към медиите по отношение на прекратяването на огъня в Газа. В миг, който може да се назова объркващ, най-възрастният президент на Съединени американски щати се обърка неведнъж по време на своя брифинг за медиите. Скоро след препъването Байдън ненадейно напусна брифинга за пресата.

По-рано тази седмица Байдън обърка и френския президент Еманюел Макрон с починалия Франсоа Митеран , който бе на власт от 1981 година до 1995 година и умря през 1996 година Това стана в тирада в Лас Вегас, Невада, където разказа реакцията на френския си сътрудник на срещата на Г-7 през 2020 година Освен че сбърка името на водача, той сгреши и страната, на която той е държавен глава, преди да се поправи. Видеоклип с този " лапсус " на американския президент стана шлагер в обществените мрежи.

Седемдесет и седем годишният Тръмп също е правил сходни неточности. Неотдавна той обърка съперничката си в републиканските първоначални избори Ники Хейли с Нанси Пелоси - някогашна председателка на Камарата на представителите от Демократическата партия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР