На президента Радев президентската институция му е тясна, той иска

...
На президента Радев президентската институция му е тясна, той иска
Коментари Харесай

Нинова: Президентството отесня на Радев, искаше да е скритият премиер

На президента Радев президентската институция му е тясна, той желае действителна власт. Това съобщи пред Българска национална телевизия вицепремиерът в оставка и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя означи, че с времето си дала сметка за какво президентът и вицепрезидентът Илияна Йотова са почнали да нападат държавното управление още в първия месец.

" Служебните кабинети му се усладиха. Инсталирайки ги като лице на смяната, като някакви кукли надали не, той си мислеше, че И откакто Кирил Петков и Асен Василев си поеха отговорността, това не се случи ", изясни Нинова.

Според нея разривът е почнал с

Тя дефинира в доста случаи като безусловно необективни офанзивите от президентството.

По нейни думи посредством назначенията си в администрацията президентът е желал да бъде скритият министър председател, а Кирил Петков да бъде лицето.

Относно изявлението на премиера което провокира мнения по тематиката изнасяме или не оръжия за Украйна, Нинова разясни, че има погрешно тълкувание.
 Нинова: Ако Петков ни предложения, ще участваме в диалози за нов кабинет
Нинова: Ако Петков ни предложения, ще участваме в диалози за нов кабинет

Ако се стигне до там, би трябвало да се реши от Националния съвет на Българска социалистическа партия

" Ние доста от дълго време сме декларирали позицията си, че трябваше да продължат диалозите с " Газпром ". След няколко срещи с работодателските организации, тяхното мнение беше същото, тъй че тук имаме разминаване с господин Петков и това не е вест ", акцентира тя. Нинова.

Относно тематиката за оръжията за Украйна вицепремиерът в оставка бе безапелационна, че България не е изнесла и не изнася нито един патрон за Украйна.

" Представете си - купувате си кола, плащате си, тя си е ваша, решавате да я продадете или да я дарите на съседа. Може ли този, който ви я е продал преди този момент, да ви каже да не го вършиме и цялостен живот да я карате? ", запита риторично тя във връзка със обстановката.

По нейни думи, откогато е паднало държавното управление, някои хора си разрешавали да вкарат документи в комисията за експорт на оръжия за Украйна. Нинова обаче акцентира, че те няма да получат позволение.

Запитана за какво Българска социалистическа партия не е подкрепила така наречен, тя изясни, че то не е отговаряло изцяло на " алената линия " на социалистите РСМ да извърши двустранния контракт. " В него се споделя, че договарянията ще стартират, откакто РСМ си промени конституцията и впише българите - това е положително предложение. Предложението обаче се базира на двустранен протокол, без той да е подписан - нито от едната, нито от другата страна. Вие видяхте реакцията в Македония - те споделиха няма да подпишем. В този миг българските ползи не са предпазен и, като няма подписан двустранен протокол ", уточни водачът на левицата.
 Световните организации: Кризата и РСМ смъкнаха държавното управление на Кирил Петков
Световните организации: Кризата и РСМ смъкнаха държавното управление на Кирил Петков

Само след 6 месеца на власт

Според нея тематиката за Македония е била жестоко експлоатирана за партийни цели от Има Такъв Народ и ГЕРБ.

" В момента върви тезата да се направи ново евроатлантическо болшинство. Борисов се пробва да се препере през тематиката Македония, това е тотално изместване на фокуса, на задачата за която стачкуваха хората. Той се пробва да се препере и да търси ново болшинство през друга цел - евроатлантизма. Приемат ли сътрудниците от Политическа партия такава цел, те са завършили ", заключи Нинова и прикани настояващите си съдружни сътрудници да не имат вяра на мимикрията на Борисов.

Според Нинова нови избори и длъжностен кабинет е най-лошото за народа.

Тя предвижда тежки есен и зима. Сред най-важните цели за Българска социалистическа партия са актуализацията на бюджета и приемането на законите по Плана за възобновяване и резистентност.

Правим държавно управление, осигуряваме страната и хората, и по-късно да вървим на избори, настоя соцлидерката.

Запитана каква е позицията й по предложение за ново държавно управление, в което Кирил Петков не е министър председател, тя съобщи, че това не е работа на Българска социалистическа партия.
 Нинова: Безпринципен общ брой и ползи смъкнаха кабинета
Нинова: Безпринципен общ брой и ползи смъкнаха кабинета

За социалистите предварителни избори са най-тежкият и недопустим вид

Относно изявлението на Кирил Петков след вота на съмнение, че е измежду хората, свалили държавното управление, Нинова напомни, че когато е имало желание да се изгони Митрофанова от България, от Българска социалистическа партия са изразили позиция, че това е последна мярка и би означавало разкъсване на връзките. Според нея съответното наименуване на съветския дипломат у нас не е било положително решение. Правителството беше свалено за пари, за власт, за постове, за стопански ползи , акцентира тя.

Нинова призна, че е имало признаци на напрежение в обединението.

По нейни думи първият е бил Българска народна банка и за шеф. Проблемите се задълбочили през бюджета и трите милиарда за пътищата.

" Според мен най-голямата им неточност беше влизането в персоналното пространство - не работи това в политиката. Хората не обичат персоналните крамоли за сметка на техния, националния интерес ", изясни Нинова във връзка решението на Има Такъв Народ да напусне обединението.

Тя означи, че Българска социалистическа партия поддържа връщането на хартиените бюлетини, тъй като прогнозите са, че в случай че това стане, сред 300 000 и 500 000 души ще се върнат до урните, т.е. задачата е повече хора да отидат да гласоподават с цел да имат институциите по-голяма представителност.
 Крум Зарков: Българска социалистическа партия ще катастрофира, в случай че се яви още един път на избори с Нинова отпред
Крум Зарков: Българска социалистическа партия ще катастрофира, в случай че се яви още един път на избори с Нинова отпред

Българска социалистическа партия не била основана, с цел да има роля на подпирачка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР