На пресконференция в Женева след срещата на върха с американския

...
На пресконференция в Женева след срещата на върха с американския
Коментари Харесай

Путин: С Байдън се разбрахме за връщане на посланиците

На конференция в Женева след срещата на върха с американския си сътрудник Джо Байдън, съветският президент Владимир Путин съобщи, че двамата са се договорили за връщането на посланиците на двете страни на местоработата им, надлежно в Москва и Вашингтон, предадоха международните организации

" Що се касае до връщането на посланиците на тяхната месторабота, в Москва надлежно американския дипломат и във Вашингтон надлежно съветския дипломат, ние се договорихме, че този въпрос е решен ", съобщи Путин.

„ Започнаха съвещания по всички сложни въпроси на взаимоотношение по дипломатически път. Там се натрупаха доста въпроси. Беше ми показано, че американската страна желае да бъдат открити решения. Що се отнася до Украйна - тази тематика влезе в задънена улица. Не мога да кажа доста детайлности. Но президентът Байдън е склонен, че решението на рецесията в Украйна е в използването на Минските съглашения “, сподели още президентът на Руската федерация.

Преди брифинга на съветския водач президентът на Съединени американски щати Джо Байдън напусна вила " Ла Гранж " в Женева, където се организираха диалозите сред двамата.

Байдън отпътува от мястото в президентския автомобил, който го чакаше до входа повече от 10 минути.
Преди да седне в колата, той се усмихна на публицистите и подвигна палец, което мнозина възприеха като позитивен знак.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР