На пресконференция в БТА двата най-големи пенсионерски съюза – Съюз

...
На пресконференция в БТА двата най-големи пенсионерски съюза – Съюз
Коментари Харесай

Пенсионерски съюзи призовават да се гласува за БСП на парламентарните и европейските избори

На конференция в Българска телеграфна агенция двата най-големи пенсионерски съюза – „ Съюз на пенсионерите 2004 “ и „ Нов съюз на пенсионерите “, приканиха българските пенсионери да гласоподават за партии, които се афишират срещу либерализацията на енергийния пазар и отпадането на нощната цена за електропотребление.
Председателите на двата съюза – Стефан Груев и Петър Петров, основният редактор на вестник „ Пенсионери “ Петър Дафинкичев и представителят на пенсионерските съюзи Велизар Енчев поддържаха предлагането на Българска социалистическа партия либерализацията на пазара на тока за бита да се отсрочи с една година и битовите консуматори да излязат на свободния пазар не на 1 юли 2024 година, а на 1 юли 2025 година
Двата съюза се опълчват на политиката за ускорено влизане в еврозоната, тъй като на този стадий най-бедната страна в Европейски Съюз няма нито икономическия, нито обществения запас, с цел да си разреши отвод от лв. и приемане на еврото през 2025 година България може да влезе в еврозоната, когато заплатите и пенсиите се изравнят с приходите в Чехия, Словакия и Унгария.
Двата съюза поддържат предлагането на Българска социалистическа партия за великденски добавки за пенсионерите с една значима промяна – да се дадат по 100 лв. на хората с най-ниски пенсии и 50 лв. за пенсионерите с пенсия до 2000 лв., като последното е съобразено със междинната работна заплата в страната.
Двата съюза призоват българските пенсионери да не гласоподават за партиите от антисоциалната сглобка и да дадат гласа си за Българска социалистическа партия - единствената партия в Народното събрание, която се бори за актуализация на пенсиите, за приемане на Закон за възрастните хора и е против либерализацията на енергийния пазар.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР