На пресконференция днес главният прокурор Иван Гешев каза: Благодаря на

...
На пресконференция днес главният прокурор Иван Гешев каза: Благодаря на
Коментари Харесай

Иван Гешев: Причината да се закрият специализираните структури е, че притесниха хора с голям финансов ресурс, а оттам и лица от обществения живот

На конференция през днешния ден основният прокурор Иван Гешев сподели: " Благодаря на профилираните структури, които направиха толкоз, колкото не е направено след 89-та година, изключително по казуса с корупцията по високите етажи. Това не са празни думи, а статистика.

Тези триумфи бяха реализирани макар морално остарелия Наказателен кодекс от 68-ма година и съпротивата на доста институции. Тези профилирани институции бяха основани по самодейност на европейските ни сътрудници. Имаше очакване, че няма да проработят, само че те заработиха.

Благодарение на тях падна наблюдението на Българияг в направлението проведена престъпност. Дори през вчерашния ден получих признателност от немски прокурор и шефа на престъпната работа за активността на прокурор Мравкова и чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Въпреки компликациите, напрежение и проблемите, лишенията в персонален проект, постигнахме резултати. Причината да се закрият тези структури е, че тормозиха хора с огромен финансов запас,а оттова и лица от публичния живот - няма да кажа политици. Бяха закрити, тъй като свършиха своята работа.

Предстоящите последици няма да се дължат на българската прокуратура и правосъдна власт. Настъпващите проблеми ще бъдат за сметка на тези, които направиха това нещо. Въпросите са не към прокуратурата, а към политиците, които направиха това пред очите на цяла България.

Предвиждам, че ще има прошка за огромна част от 800-те досъдебни висящи производства. Този закон, който някои назовават правосъдна промяна, не съхранява досегашните следствия. Трябва да е изработен рационално, а не необразовано за 2 седмици.

Ще има прошка за лица, предадени на съд. Структурите бяха благосъстояние за страната. Цената, която жителите ще платят, е увеличение на престъпността, завръщане на ОПГ в дребните градове. Регионалните магистрати не са готови за телефонни измами, убийства, изнудване, разпространяване на дрога...

Надявам се да не се случи тази мрачна картина, само че обективно е на път да се случи. Надявам се " Еуроджъст " да избави, доколкото може. Гражданите да си зададат въпроса " Защо "?

Дали е политика, агитация, спешен ПР, безхаберие, неначетеност или нещо друго - влизането за диалог в джипове на предадени на съд лица?

Приятен ден "!
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР