На пресконференция днес беше представена програмата на предстоящия Атлетически пробег

...
На пресконференция днес беше представена програмата на предстоящия Атлетически пробег
Коментари Харесай

Зам.-кметът Борисова: Видин ще е домакин на истински атлетически празник

На конференция през днешния ден беше показана програмата на идния Атлетически пробег „ Видин Рън “ и съпътстващите го събития, които ще се проведат в интервала 13 – 15 май.

Участие в конференцията, която се състоя в Медийния център на Община Видин, взеха заместник-кметът Борислава Борисова; Антон Бонов, представител на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) и основател на самодейността „ Рън България “; Юлиян Иванов, шеф на Оперативна програма „ Спортни парцели “; Мирослав Радуканов, треньор в Семеен кодекс „ Радуканови “; Цветелина Красимирова, мл. специалист „ Младежки действия, спорт и Неправителствени организации “.

Борисова изрече признателност от името на кмета на Община Видин доктор Цветан Ценков и от името на цялото общинско управление на съорганизаторите на спортните прояви – Българската федерация по лека атлетика, веригата надпревари „ Рън България “ и Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни, както и на Спортен клуб „ Радуканови “, дружно с които се организира това събитие. „ Желанието ни е повече видински деца да се допрян до този хубав спорт. Затова едно от събитията в програмата са заниманията по детска атлетика, които ще се проведат на 13 май на площад „ Бдинци “. В тях ще вземат участие възпитаници от първи до четвърти клас от видинските учебни заведения “, изясни тя “. И добави, че от 10:00 ч. до 13:00 ч. същия ден на лекоатлетическата писта в нашия град ще се организира съревнование от веригата „ А1 атлетика за младежи “, като изрази вяра, че на него видинските спортисти ще се показват почтено и ще завоюват следващите си оценки през сегашния сезон.

„ Искам да приканя жителите на Община Видин да се включат в атлетическия пробег „ Видин Рън “, който организираме на 15 май. Това събитие дава опция за изява както на професионални бегачи, по този начин и на фенове, а маршрутът минава около някои от най-големите забележителности на Видин. Вярвам, че дружно слагаме началото на една традиция, която с всяка година ще притегля от ден на ден участници и ще печели другари и фенове “, съобщи Борислава Борисова.

Антон Бонов от БФЛА заключи, че програмата е направена по този начин, че да обхване всички възрасти. Той благодари на Община Видин за поддръжката, както и на шефа на „ Спортни парцели “ Юлиян Иванов и на треньора по лека атлетика Мирослав Радуканов за съдействието. Бонов обърна особено внимание и на присъединяване на Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни като съорганизатор и подсети, че спортът е най-хубавият метод да отдалечим децата от нездравословните привички. „ Ние сме един тим и съм убеден, че с общите ни старания ще се получи едно прелестно събитие “, сподели той.

По отношение на самия атлетически пробег, представителят на БФЛА изясни, че на 14 май (събота) ще се приготвя трасето за „ Видин Рън “, а регистрацията на участниците ще бъде в Медийния център на Общината. На 15 май (неделя) в 10:00 ч. от площад „ Бдинци “ ще бъде даден стартът на 6-километровия всеобщ пробег. Пет минути по-късно ще стартира пробегът на по-късата отдалеченост от 1330 м. От 11:00 ч. е стартът на смесената щафета, при която по трасето от 6 км ще преминат тимове, формирани от един мъж и една жена. Награждаването също ще бъде на площад „ Бдинци “, като е обезпечен забележителен паричен награден фонд за най-силно представилите се на пробега на дългата отдалеченост (масовия старт и смесената щафета). Всички участници ще получат фланелки на „ Видин Рън “.

„ Очакваме някои от най-хубавите бегачи на България да дойдат във Видин – имаме участници от Варна, София, Пловдив, Сливен, от цялата страна “, акцентира Антон Бонов. Потвърдили са наличието си първенецът на маратон Илия Куцаров, първенецът на 800 м при юноши под 20 година Ваньо Евдокимов, шампионката на планинско тичане Надежда Ангелова, една от най-хубавите млади бегачки Девора Аврамова.

Сериозен екип ще дава отговор за цялостното снимане на „ Видин Рън “, като за задачата ще се употребяват мотори и дрон. Събитието на 15 май ще бъде предавано онлайн в YouTube, както и на Facebook страницата на Община Видин, като предаването ще е съпроводено с професионален коментар.

Треньорът в Семеен кодекс „ Радуканови “ Мирослав Радуканов подсети, че в миналогодишното издание на веригата надпревари „ А1 атлетика за младежи “ Васил Антонов от Видин стана първи в генералното класиране, а при девойките Рая Пламенова, също възпитаничка на видинския клуб, се подреди втора. Той уточни, че стремежът е тези триумфи да продължат и през сегашния сезон. Радуканов означи, че в последните години се следи засилващ се интерес измежду децата към леката атлетика. И изрази вяра, че атлетическият пробег „ Видин Рън “ и съпътстващите го прояви ще „ възпламенят “ повече видински деца да стартират да се занимават с този спорт.

Управителят на Оперативна програма „ Спортни парцели “ Юлиян Иванов уточни, че „ Видин Рън “ е освен спортно събитие, ориентирано към всички възрастови групи и насърчаващо дейния метод на живот, само че ще е и страхотна реклама за град Видин, като упоритостта на уредниците е в бъдеще то да става все по-мащабно.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР