На преговорите с Украйна се обсъжда вариант на неутрална държава

...
На преговорите с Украйна се обсъжда вариант на неутрална държава
Коментари Харесай

Обсъжда се вариант на неутрална държава по австрийски или шведски модел

На договарянията с Украйна се разисква вид на неутрална страна по австрийски или шведски модел, заяви през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Междувременно водещият договарящ на Русия в диалозите с Украйна Владимир Медински означи в сряда, че договарянията са довели до " прочут прогрес по редица позиции, само че не по всички ", оповестява организация Интерфакс, представена от Ройтерс.

Според него договарянията с Украйна са сложни и мудни, само че Русия откровено желае мир допустимо най-скоро, предаде .

" Преговорите са сложни, вървят постепенно. Разбира се, бихме желали всичко да се случва доста по-бързо, това е откровено предпочитание на съветската страна. Искаме да реализираме мир допустимо най-скоро ", сподели Медински.

Говорейки пред кореспонденти, основният съветски договарящ разкри, че Украйна е предложила да сътвори " неутрална демилитаризирана страна ", която все пак да има лична войска и военноморски сили, основани на австрийския или шведския модел.

Той повтори, че задачата на Москва в настоящите договаряния е да реализира мир на територията на Украйна и да се увери, че Украйна е " мирна, свободна, самостоятелна и неутрална страна ", а не " база на НАТО “ или " плацдарм на тези сили, които желаят да навредят " Русия.

" Нуждаем се от мирна, свободна, самостоятелна Украйна, неутрална - не членка на военни блокове, не членка на НАТО ", добави той.

След договаряния лице в лице в Беларус, диалозите минаха към видео формат заради логистика и икономисване на " време, старания и пари ", изясни съветският договарящ, като добави, че новият формат разрешава на двете страни да поддържат денонощна връзка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР