На преговорите с Украйна се обсъжда вариант на неутрална държава

...
На преговорите с Украйна се обсъжда вариант на неутрална държава
Коментари Харесай

Кремъл предлага на Украйна неутрален статут като на Швеция и Австрия, тя отказа

На договарянията с Украйна се разисква вид на неутрална страна по австрийски или шведски модел, заяви през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Водещият договарящ на Русия в диалозите с Украйна Владимир Медински означи, че договарянията са довели до " прочут прогрес по редица позиции, само че не по всички ".

Междувременно Украйна отхвърли предложенията, заявявайки, че договарянията с Москва за преустановяване на военните дейности би трябвало да се концентрират върху “гаранции за сигурността “.

“Украйна в този момент е в директно положение на война с Русия. Следователно, моделът може да бъде единствено “украински “ и да се основава само на правни гаранции за сигурност “, съобщи основният договарящ Михайло Подоляк в коментар, публикуван от канцеларията на президента Владимир Зеленски.

По-рано през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че австрийският или шведският вид за Украйна като демилитаризирана страна се разисква и може да се преглежда като компромисен.

Помощникът на съветския президент Владимир Мединский заяви, че по време на договарянията Киев е предложил в Украйна да се сътвори австрийски или шведски вид на демилитаризирана страна - предложение, което Москва преглежда като " прочут компромис “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР