На преговорите с превозвачите има много диалогичен тон, всички са

...
На преговорите с превозвачите има много диалогичен тон, всички са
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Има много диалогичен тон на срещата с превозвачите


На договарянията с превозвачите има доста диалогичен звук, всички са се дръпнали леко обратно и от Министерски съвет, и от превозвачите. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ Настимир Ананиев, ръководител на районната комисия в Народното събрание.

Премиерът Кирил Петков водеше и модерираше целия диалог, добави той.

„ Казаха превозвачите от какво имат потребност, от Министерски съвет споделиха, какво е допустимо да се направи, уговориха се няколко работни групи да се създадат, един разговор, който няма общо с това, което слушаме няколко дни “, изясни Настимир Ананиев.

Въпросът е сега може ли държавното управление да поддържа връзка с всеки, добави той.

„ Вчера се контракти с работодатели и синдикати, през днешния ден бях очевидец на един страховит разговор. Имаше страсти, всеки сподели ние желаеме да работим, не желаеме да бутаме “, съобщи Ананиев.

По думите му през днешния ден евентуално ще бъде разгласен пакет от 2 милиарда лв., които би трябвало да стигнат до оптимален брой български жители, най-много пенсионерите, ще бъдат подкрепени и родителите с деца, означи още Ананиев.

Той добави, че на районната комисия са дали своят вот индексация на строителите.

„ Подаваме ръка на бизнеса, инфлацията е висока, само че и растежът е висок – имаме над 4,5 % растеж, който е над междинния европейски “, сподели той.

По думите му и министър председателят, и Николай Събев идват от бизнеса, те знаят, че би трябвало да има мощен бизнес, който да създава работни места.

Целия диалог гледайте във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР