На предстоящото заседание на Столичния общински съвет по предложение на

...
На предстоящото заседание на Столичния общински съвет по предложение на
Коментари Харесай

ПОВИШЕНИЕ: Вдигат заплатите на кмета и общински съветници в София

На идното съвещание на Столичния общински съвет по предложение на съвсем всички политически групи в градския парламент, ще се направи актуализация на заплатите на кмета на София, на общинските съветници и на районните кметове.

Причината е, че те не са променяни от 10 години, а това е интервал, в който се регистрира доста покачване на цените на стоките и услугите.

Кметовете и общинските съветници на доста по-малки обитаеми места получават по-високи хонорари от столицата, макар че в София се носи отговорност за бюджет в размер на 2,5 милиарда лева

Още от встъпването си в служба, кметът на София Васил Терзиев всеки месец подарява своята заплата и дава доклад за какви дела отиват средствата, които той получава за работата си.

На този декор ръководителят на Столичния общински съвет Цветомир Петров и общинските съветници Борис Бонев и Бойко Димитров от групата на ПП-ДБ-СС са внесли предложение да се приключи заплащането на общински съветници за присъединяване им в бордовете на общинските профилирани органи.

Досега от всички 61 общински съветници 31 са получавали като членове в надзорните органи в допълнение възнаграждение, което е възлизало – от 2015 до 2019 на 134 000 лева месечно, а от 2019 година на 95 000 лева месечно.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР