На предстоящото изложение CES да потребителска електроника в Лас Вегас

...
На предстоящото изложение CES да потребителска електроника в Лас Вегас
Коментари Харесай

Nissan ще научи автомобилите си да четат мисли

На идното ревю CES да потребителска електроника в Лас Вегас ще забележим технология, която се показва за пръв път в областта на автомобилостроенето. Тя е разработка на Nissan и се назовава Brain-to-Vehicle (B2V). Тази технология, твърди Nissan, ще разреши ръководството на автомобил посредством силата на мисълта. Демонстрацията ще бъде осъществена на специфичен авто симулатор.

Кому е нужно това? Nissan твърди, че новата технология ще разреши на лидера да изпита по-голямо наслаждение от ръководството. С помощта на специфичен апарат, който водачът би трябвало да постави на главата си, електрониката ще може да разпознава авансово нужното деяние, което лидерът би направил.

За три стотни от секундата системата ще разбере, да вземем за пример, в коя страна лидерът желае да завърти кормилото, дали желае да форсира или да понижи. В сходство с тези данни електронните асистенти ще може авансово да се приготвят за нужното деяние и да го изпълнят по-бързо. Подобна технология би разрешила по-бързо реагиране при положение на рисково прекъсване и внезапно отбягване на затруднение.

По данни на Nissan, електрониката, разчитаща на „ предсказание “, ще може да извърши нужното деяние за 0,2-0,5 секунди по-бързо от човек.

Освен това, системата B2V ще помогне да се усъвършенства самостоятелното ръководство. Електрониката схваща възприятията на лидера, да вземем за пример дискомфорт по време на пътешестване, в резултат на което ще промени стила на ръководство и ще пренастрои всички режими на придвижване.

За пръв път се разбра, че Nissan работи по сходна система още през 2011 година Тогава бе обявено, че работата по технологията върви взаимно с Висшия федерален политехнически институт в Лозана.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Германци класираха колите, които губят минимум от цената си при препродажба

Германия е похарчила единствено 1/10 от фонда за субсидиране на електрически автомобили

Така го вършат в Китай: 16 000 електрически рейса в Шенжен
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР