На предстоящите предсрочни парламентарни избори на 11 юли няма да

...
На предстоящите предсрочни парламентарни избори на 11 юли няма да
Коментари Харесай

Без ограничения на секциите във Великобритания на изборите на 11 юли

На идните предварителни парламентарни избори на 11 юли няма да има ограничаване на изборните секции във Англия. Това излиза наяве от известие на българското Министерство на външните работи (МВнР).

На предходните парламентарни избори ръководещите от ГЕРБ и „ Обединени патриоти “ ограничиха секциите на 35 с обяснението, че Англия е страна отвън Европейския съюз. Ефектът беше километрични опашки от българи пред секциите за гласоподаване, удължение на работното време и все пак не всички съумяха да пуснат своя избор.

Най-много гласове на изборите на 4 април във Англия получи партията на Слави Трифонов – „ ИТН “ – 43.5 %. Втора остана „ Демократична България “ с 18.85 %. Трети се подредиха „ Възраждане “ с 8.39 %, а четвърти „ Българско национално обединяване “ на Васил Божков със 7.73 на %. Едва след тях са ГЕРБ-СДС и Българска социалистическа партия.

От българското Министерството на външните работи (МВнР) осведомиха, че е в ход работата по образуване на парламентарните избори на 11 юли зад граница, като към този момент е получено първото единодушие от Англия за вота на нейна територия.

За да бъде обезпечено правото на глас на сънародниците ни в чужбина, на ръководителите на задграничните ни представителства бяха дадени инструкции да изискат единодушието на приемащата страна за осъществяване на изборите и за откриване на секции, както на територията на дипломатическите и консулските ни представителства, по този начин и отвън тях.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР