На предстоящите евроизбори 22,2% ще изберат ГЕРБ; 21% - БСП,

...
На предстоящите евроизбори 22,2% ще изберат ГЕРБ; 21% - БСП,
Коментари Харесай

И Барометър измери 1% разлика между ГЕРБ и БСП за евровота

На идните евроизбори 22,2% ще изберат ГЕРБ; 21% - Българска социалистическа партия, за Вътрешна македонска революционна организация споделят, че ще гласоподават 9,6%, а за Движение за права и свободи 6,1%.

За друга партия/коалиция биха дали своят вот 4,1%.

37% декларират, че няма да гласоподават в тези избори. Такова е разпределението на гласовете съгласно последното изследване на " Барометър инфо " за електоралните настройки на българските гласоподавател.

Социолозите показват, че би трябвало да се вземе поради, че към момента не е стартирала предизборната акция на партиите и претендентите.
Резултатът на Движение за права и свободи е резистентен и за тази партия превес взима партийния, а не мажоритарния избор, по тази причина и би запазила своята своята електорална тежест без значение кои тъкмо претенденти ще излъчи в листите си.

Същото ненапълно може да се твърди и за първата политическа мощ ГЕРБ, макар че тази партия избра известно в европейските среди лице за лидер на листата си - еврокомисарят Мария Габриел.

Присъединявате на Съюз на демократичните сили и Обединените земеделци към ГЕРБ към този момент социолозите от " Барометър " не регистрират като резултат за увеличение на електоралната тежест на ГЕРБ.

Не е ясно по какъв начин ще развие в акцията резултатът за Българска социалистическа партия с лидер на листата известното лице Елена Йончева, която е по-скоро гражданска, в сравнение с партийна кандидатура. При социалистите има леко разцепление във връзка с това, че припознаваният за партиен претендент Сергей Станишев, който е и сегашен евродепутат, не бе комплициран отпред на партийната листа.

При Вътрешна македонска революционна организация най-ярко проличава мажоритарният детайл в тези избори. Заявката на партията да постави отпред на листата си най-активният и деятелен български евродепутат Ангел Джамбазки води до поддръжка на гласоподавателите точно за тази листа. Възможно е до деня на изборите да се следи и покачване за листата на патриотите от Вътрешна македонска революционна организация тъкмо поради известния им лидер, който в проучването българите правят оценка най-вече - 21.7% показват точно Джамбазки като съдействал най-вече с активността си в Екологичен потенциал.

След него, с 9,3%, е Сергей Станишев, който събира утвърждението на обичайните гласоподаватели на Българска социалистическа партия и на публиката с убеждения в лявото политическо пространство. Доста по-назад, с 3,9%, само че въпреки всичко разпознат с активността си е евродепутатът Андрей Ковачев, следван от Георги Пирински, Петър Курумбашев и Филиз Хюсменова надлежно с 2,7%, 2% и 1,4%.

Според 2% от интервюираните няма евродепутат, който да е съдействал за българските ползи, а 51,9% дават отговор, че не могат да преценяват.

Изследването е извършено след гласуването на пакета " Мобилност ", като може да се регистрира, че то е асъдействало към ниската оценка за работата на тримата евродепутати, които по една или друга причина не опазиха ползите на българските превозвачи в Европа.

На въпрос кои от досегашните български евродепутати биха преизбрали за още един мандат, Ангел Джамбазки събира 24,6% от позитивните отговори, Сергей Станишев - 12,2%. На Андрей Ковачев биха се доверили още веднъж 5,3% от респондентите.

3,8% от интервюираните не биха преизбрали никой от сегашните евродепутати, а 46,2% не могат да преценяват. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР