На предстоящата среща на върха на Европейския съюз в Брюксел

...
На предстоящата среща на върха на Европейския съюз в Брюксел
Коментари Харесай

ЕС няма да къса с Турция. Засега.

На идната среща на върха на Европейския съюз в Брюксел през идната седмица няма да бъде взето решение за преустановяване договарянията за участие с Турция, заяви „ Блумбърг “.

Изданието се базира на думи на канцлера на Германия Ангела Меркел. Тя съобщи, че желае да чуе мнението на своите сътрудници по въпроса. На срещата обаче няма да бъдат взети каквито и да е генерални решения.

В началото на месец септември Меркел съобщи, че ще изиска от Европейския съюз да прекрати договарянията с Анкара за участие един път вечно. Тя сподели, че „ не вижда по какъв начин страната може да бъде призната “ в блока.

Напрежението сред Германия и Турция се увеличи още повече към парламентарните избори в страната. Турският президент Реджеп Ердоган упрекна главните политически играчи на немска земя в нацистки способи.

Като една от главните спънки за влизането на Турция в общността от Европейски Съюз показаха арестите и всеобщата чистка след опита за боен прелом през 2016 година. Журналисти и деятели също попаднаха зад решетките.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР