На предстоящата среща на НАТО във Вашингтон България отива с

...
На предстоящата среща на НАТО във Вашингтон България отива с
Коментари Харесай

Главчев за срещата на НАТО: България е подготвила помощ за 80 млн. евро за Украйна

На идната среща на НАТО във Вашингтон България отива с подготвеност да обезпечи на Украйна помощ на стойност 80 млн. евро. Това заяви служебният министър председател Димитър Главчев, който взе участие в блиц надзор в Народното събрание.

Той добави, че няма гръбначни проблеми и не се тормози от позицията на България и за следващ път акцентира, че български бойци няма да бъдат изпращани в Украйна.

„ Ние сме показали такава сума в позицията, всичко е предмет на диалози. На срещата на НАТО отиваме с готовност за тези пари. Ние не даваме дефинитивна поръчка, че ще ги осигурим – отиваме във Вашингтон с решенията на Народно събрание, които са признати до момента ”, сподели още той.

 Проф. Георги Рачев: Очакват ни най-малко 10 извънредно горещи дни Тази сутрин 2 мин. Проф. Георги Рачев: Очакват ни най-малко 10 извънредно горещи дни  Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец Advertorial 2 мин. Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец  6 депутати напущат групата на „ Величие “, тя се разпада България 3 мин. 6 депутати напущат групата на „ Величие “, тя се разпада  Крадец на диаманти в София: Кой е мъжът, отмъкнал пръстен за над 16 000 лева? Тази сутрин 3 мин. Крадец на диаманти в София: Кой е мъжът, отмъкнал пръстен за над 16 000 лева?  Внезапно умря 25-годишен български артист България 1 мин. Внезапно умря 25-годишен български артист  Италианските управляващи покачиха степента на паника на о. Стромболи (ВИДЕО) Светът 1 мин. Италианските управляващи покачиха степента на паника на о. Стромболи (ВИДЕО)  Двама ухапани от акула: Докато честват 4 юли на плаж в Тексас Светът 2 мин. Двама ухапани от акула: Докато честват 4 юли на плаж в Тексас  Проф. Георги Рачев: Очакват ни най-малко 10 извънредно горещи дни Тази сутрин 2 мин. Проф. Георги Рачев: Очакват ни най-малко 10 извънредно горещи дни  Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец Advertorial 2 мин. Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец  6 депутати напущат групата на „ Величие “, тя се разпада България 3 мин. 6 депутати напущат групата на „ Величие “, тя се разпада  Крадец на диаманти в София: Кой е мъжът, отмъкнал пръстен за над 16 000 лева? Тази сутрин 3 мин. Крадец на диаманти в София: Кой е мъжът, отмъкнал пръстен за над 16 000 лева?  Внезапно умря 25-годишен български артист България 1 мин. Внезапно умря 25-годишен български артист  Италианските управляващи покачиха степента на паника на о. Стромболи (ВИДЕО) Светът 1 мин. Италианските управляващи покачиха степента на паника на о. Стромболи (ВИДЕО)  Двама ухапани от акула: Докато честват 4 юли на плаж в Тексас Светът 2 мин. Двама ухапани от акула: Докато честват 4 юли на плаж в Тексас

Подчерта, че задължението може да бъде изпълнен единствено откакто бъде утвърден от Народното събрание.

Вчера президентът Румен Радев съобщи, че не приема държавното управление да трансформира България в неопределен донор на войната в Украйна. „ Никога не съм заставал зад несъответстващи и безгръбначни позиции “, съобщи Радев. Днес Главчев разгласи, че няма по какъв начин България да стане неопределен донор на Украйна.

„ Имам известни подозрения за отвод от народен суверенитет “, съобщи Тошко Йорданов

Служебният министър председател съобщи, че към този момент е известно какво ще включва помощта. „ Няма да бъдат изпращани български войски. Освен военнотехническа помощ е включена и всеобхватна помощ - обществена и политическа ", добави министър председателят.

Той дефинира опцията България да е хазаин на мирни договаряния като „ добра самодейност ”.

Повече във видеото. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР