На предсрочните парламентарни избори на 2 октомври право да гласуват

...
На предсрочните парламентарни избори на 2 октомври право да гласуват
Коментари Харесай

Право на глас за предстоящите избори в Монтанско имат 119 312 души

На предварителните парламентарни избори на 2 октомври право да гласоподават в област Монтана имат 119 312 души, заяви регионалният шеф Валери Димитров.

В района, който включва 11 общини, ще бъдат формирани 276 изборни секции, като 16 от тях ще са преносими и ще обслужват хора с увреждания и сложени под карантина. В лечебни заведения и в домове за възрастни хора в региона ще бъдат формирани седем секции.

В 185 от секциите ще се гласоподава с машини.

Общият брой на бюлетините е 189 800.  Предаването им на общините стартира през днешния ден сутринта по график. Днес идват и машините за гласоподаване, а на следващия ден стартира превозването им от общинските администрации към секционните изборни комисии, посочи регионалният шеф. Той разяснява за Българска телеграфна агенция, че ръководената от него институция е направила всичко допустимо за образуване на почтени и транспарантни избори в района.

Говорителят на полицията в Монтана Ирен Токина заяви за Българска телеграфна агенция, че по време на  предизборната акция в района бяха арестувани трима души, в чиито домове бяха открити тетрадки с имена на хора и изписани против тях парични суми. За противопоставяне на купения избор бяха проведени доста профилирани полицейски акции, тествани бяха десетки сигнали за закононарушения против политическите права на жителите, по които са формирани седем досъдебни производства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР