На предсрочните парламентарни избори на 2 октомври, право да гласуват

...
На предсрочните парламентарни избори на 2 октомври, право да гласуват
Коментари Харесай

Над 119 000 души с право на глас в неделя в Монтанско

На предварителните парламентарни избори на 2 октомври, право да гласоподават имат 119 312 души от Монтанска област. Данни за организацията и техническото застраховане в деня на изборите заяви регионалният шеф Валери Димитров.
Секционните изборни комисии (СИК) в региона са 276. Подвижните секционни изборни комисии (ПСИК) са 16, те са за хора с увреждания. Хората под карантина в изборния ден подават заявки, налични на уеб страниците на съответните общини. В тази връзка Регионалната здравна ревизия е осигурила дежурни чиновници. В лечебни заведения и домове за възрастни хора са формирани 7 СИК. Секциите с машинно гласоподаване са 185, а тези с бюлетини - 107. С по 2 машини са 2 секции в община Монтана и по 1 в Медковец и Вълчедръм.
Общият брой на бюлетините е 189 800. Предаването им на общините стартира на 30 септември сутринта по график. Машините идват същия ден – 30 септември, към 19 часа, в Монтана. Те са общо 189, 4 от тях са аварийни - при положение, че възникне проблем. На идващия ден – 1 октомври, по график стартира извозването им от общинските администрации към СИК дружно с изборните бумаги и бюлетините. След запечатването на СИК, защитата се поема от Министерство на вътрешните работи до започване на изборния ден.
В деня на изборите са проведени наряди на чиновници на Областната администрация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР