На предизборен прием във Вашингтон Президентът на САЩ Джо Байдън

...
На предизборен прием във Вашингтон Президентът на САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

Байдън: Човечеството се нуждае от нов световен ред

На избирателен банкет във Вашингтон Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че човечеството се нуждае от „ нов международен ред “, който да размени този, поддържан през последните 50 години.

„ Мисля, че имаме опцията да създадем нещо, в случай че сме задоволително смели и уверени, с цел да обединим света както в никакъв случай до момента. Живяхме в следвоенния интервал 50 години и всичко работеше пъклен добре, само че се провали. Нуждаем се от нов – в прочут смисъл – нов международен ред “, сподели той.
Байдън акцентира, че е оптимист, само че доста ще зависи от събитията в близко бъдеще. „ Намираме се в повратна точка в историята и това значи, че решенията, които вземем през идващите четири или пет години, ще дефинират по какъв начин ще наподобяват идващите четири или пет десетилетия “, изясни той.

Не за първи път американският президент загатва нуждата от създаване на нов международен ред. През март 2022 година, след началото на военната специфична интервенция в Украйна, Байдън сподели, че международният ред...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР