На предавана по телевизията пресконференция на австрийското правителство федералният канцлер

...
На предавана по телевизията пресконференция на австрийското правителство федералният канцлер
Коментари Харесай

Австрия плавно и внимателно излиза от локдауна

На излъчена по малкия екран конференция на австрийското държавно управление федералният канцлер Себастиан Курц, вицеканцлерът Вернер Коглер, министърът на опазването на здравето Рудолф Аншобер, министърът на вътрешните работи Карл Нехамер и министърът на финансите Гернот Блюмел оповестиха новите ограничения за битка с ковид в страната и обясниха на обществеността аргументите за плавното излизане от локдауна при непрестанно наблюдаване на броя на новозаразените и натовареността на болничните заведения. Апелът към обществеността е за строго съблюдаване на предписанията и ограничение на контактите, предава Българска телеграфна агенция от Виена.

Най-главното от новите правила, които влизат в действие от 7 декември: В мощ влиза по този начин нареченият " лек локдаун " който австрийците познават от началото на ноември. Забранява се излизането от домовете от 20 до 6 ч. като се изключи тези, които отиват на работа, оказват помощ на други хора или имат потребност да се разтъпчат на чист въздух. През деня е позволено да се срещат до шест възрастни и шест деца. По време на коледните празници ще бъде позволено събирането на 10 души, без значение от какъв брой семейства са те.

Учениците от началното учебно заведение и прогимназията, както и децата от детските градини, се връщат в образователните заведения. Гимназистите и студентите остават на отдалечено образование. Изключение вършат зрелостниците, които се връщат в учебно заведение, с цел да се готвят за матурата.

Отварят порти и комерсиалните заведения при строго съблюдаване на броя на посетителите, с цел да се предотврати предаване на болестта. За всеки клиент би трябвало да се обезпечат 10 квадратни метра, в комерсиалните центрове се пресмята единствено квадратурата на магазините.

Отварят порти музеите и библиотеките при наложително носене на маски и обезпечаване на 10 квадратни метра на клиент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР