На празника на Съединението пореден голям протест готвят жители на

...
На празника на Съединението пореден голям протест готвят жители на
Коментари Харесай

Нов протест срещу кариерата край Белащица

На празника на Съединението следващ огромен митинг готвят поданици на 5 пловдивски села срещу кариерата за рандеман на инертни материали край село Белащица. Протестното шествие ще тръгне от площада на селото до Околовръстния път на Пловдив, като в него ще се включат хора и с коли, и с колела от Белащица, Браниполе, Брестник, Марково, Гълъбов, както и от градовете Куклен и Пловдив, сподели Павел Гимишев от инициативния комитет.

Той изясни, че протестиращите упорстват да се вземат незабавни ограничения да спре запрашаването от добивните действия, което трови водата и въздуха ни, и разбиването на пътищата от тежкотоварните камиони. Настояваме и да се отхвърли решението да се удължи с още 15 години кариерата, дадена на концесия на швейцарската компания „ Холсим “ и да не се позволява нова кариера на повърхност от 50 дка под връх Калоян, добави Гимишев.

Това е 5-тият огромен митинг, проведен от жителите на Белащица и близките села, през последните години. В резултат бяха назначени редица инспекции от страна на Регионална инспекция за опазване на околната среда и Министерството на енергетиката, при което бяха установени нарушавания на концесионера.

Източник: bnr.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР