На правителство се дава толеранс от 100 дни, но служебен

...
На правителство се дава толеранс от 100 дни, но служебен
Коментари Харесай

Стефан Янев: Държавата е като източен язовир! Корупцията е била маскирана зад уж законови средства

На държавно управление се дава толеранс от 100 дни, само че длъжностен кабинет няма този комфорт. Така стартира доклада на активността на служебното държавно управление министър председателят Стефан Янев на брифинг с присъединяване на министрите Бойко Рашков, Пеканов, Петков, доктор Кацаров, Гълъб Донев, Асен Василев.

„ Думата е безпорядък! Намираме освен това от безпорядък. Системен хаос и липса на правила. Тази процедура е част от отрицателната констатацията, която намираме “, сподели Янев.

Източените язовири, представени от министър Петков, са метафора на всичко.

За миналите седмици служебното държавно управление направи няколко знакови промени – бяха заменени част от ръководителите на службите за сигурност, както и шефовете на Национална агенция за приходите и митниците. С постовете си се разделиха и всички регионални шефове. А в множеството министерства започнаха инспекции на активността на предходната власт, част от които прераснаха в сигнали до прокуратурата.

Корупцията е маскирана зад сякаш законови средства. Но държавното управление има кураж. Няма да толерираме никой. Всеки дава отговор за дейностите си “, продължи Янев.

По връзки на парламентарните избори – най-важното е ЦИК да обезпечи машини, обезпечаване на тяхното обслужване и безпроблемно прочитане на изборния развой.

Премиерът похвали хода да се договаря с английска компания за машините. Той е убеден, че 1500 машини ще бъдат доставени в точния момент.

Той беше убеден, че Министерство на вътрешните работи шефът Рашков е квалифициран за корпоративния избор и пазаруването на гласове.

„ Полагаме основите на нов вид политическо държание на бистрота. Искаме да вдъхнем убеденост на българина, че гласът му има значение. Посланието е – гласувайте “, роденият в Пловдивско министър председател.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР