На пръв поглед, в сбирката в НДК няма нищо ново

...
На пръв поглед, в сбирката в НДК няма нищо ново
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Главчев е верен войник на ГЕРБ – ще изпълни, всичко което му каже Борисов, нямайте съмнения

„ На пръв взор, в сбирката в НДК няма нищо ново – нормално преди избори някогашни звезди на Българска социалистическа партия търсят поле или платформа, с която да се повдигнат и да ревизират националната обич. Така направи Първанов преди години, по този начин направи Костадин Паскалев преди година и нещо, когато сътвориха „ Левицата ”, по този начин вършиха Татяна Дончева, Мая Манолова, повярвали си, че и без Българска социалистическа партия са фактори, които притеглят националната обич от раз. Сега Сергей Станишев е пробва да направи това ”.
Това съобщи пред Георги Любенов по Българска национална телевизия тази заран Румен Овчаров, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия и някогашен ръководител на столичните социалисти.  
Тъжното, по думите му обаче е, че нормално тези сбирки приключват с много сериозна порция оплюване на самата Българска социалистическа партия, т.е. процесът не върви единствено на платформа, само че и на оплюване, на вероятното за понижаване на резултата
„ Всичките тези, които изредих, приключваха в последните най-малко 4-5 години с изказванията „ Българска социалистическа партия към този момент се контракти с ГЕРБ, държавното управление е готово ”. Като започнете от Елена Йончева, минете през Кирил Добрев, Пепи Витанов  и така нататък Този път Костадин Паскалев излезе и се изцепи, че освен сглобката е с ГЕРБ, само че видите ли, Корнелия Нинова имала зависимости с Делян Пеевски. Това  вече е цинизъм - да обвиниш Корнелия и мен като член на Народно събрание, че сме се сдружили с Делян Пеевски ”, разяснява Румен Овчаров и напомни:
„ При състояние, че Паскалев доста добре помни 2007 година какъв беше абсурдът: Тогава против мен и Корнелия излязоха Ангел Александров, Делян Пеевски и Ахмед Доган. И същите тези герои – Първанов и Сергей Станишев тогава, избраха да поддържат рекетьорите, вместо да застанат зад тила на другарите си, мен и Корнелия. Ако тогава бяха застанали зад нашия тил, доста от нещата, които се случиха идващите години, в това число и КТБ, и " Бултартабак " нямаше да се случат по този метод.  И в този момент, този излиза и афишира, че Корнелия е подвластна от Делян Пеевски ”.
По думите на Овчаров, обаче това са детайлностите: „ Важното, което се случи на тази колекция беше друго: Десетки пъти съм ги питал тези герои – добре де, желаете да махате Корнелия, каква политика оферирате, какво друго оферирате, кое не ви харесва, кое не е ляво в това,което тя прави – обществената политика, отношението за войната, джендър идеологията? Кое не и харесва, против кое сте срещу, кажете го? Не, мълчим си, ошумоляваме се ”, сподели още знаковия социалист и акцентира:
„ Сега, внезапно образуваха тяхната различна политика – и тя е доста простичка:
Българска социалистическа партия споделя: Българска социалистическа партия е партия, която пази историята, пази паметта  на десетките хиляди починали в битката с против фашизма, милионите починали във Втората международна война, пази паметниците - по тази причина те са алена линия. Какво споделя различното, подкрепяйки Кирил Добрев и Иван Таков на същата тази колекция: Да, това са червени линии, но в случай че ни предложат няколко комисийки в СОС, ние може и да ги позагърбим.
Българска социалистическа партия е партия, която 8 години се бори против модела „ Борисов ”, против корупцията, задкулисието, партия, която като дава обещание нещо – го извършва . И в този момент, какво ни споделят те, от сбирката в НДК: Може, само че в случай че ни предложите още 2 комисии и 6 000 лв. на общински консултант заплата, и някои гаранции за бизнеса на някои наши дру гари, ние сме подготвени да загърбим тази работа ”, уточни още Румен Овчаров.
За Ваня Григорова: „ Да, аз съм направил ужасно доста, с цел да бъде Ваня Григорова нашият претендент за кмет.  И го правех, тъй като виждах в нея фигура, която може да даде подтик. Иван Таков стана ръководител, посредством е на моите старания, и на доста други хора. Защото искахме София да даде знака за консолидация, за пътя, по който би трябвало да тръгне цялата партия. Те взеха решение да изтъргуват всичко това, което реализираха на изборите ”, съобщи някогашният ръководител на столичната организация на Българска социалистическа партия.
„ Бузлуджанци ” : Аз одобрявам, че доста от тях имат чисти подбуди, само че единствено по себе си „ Стани да седна ” не е политика , то е доказателство, че ти нямаш различна политика, не предлагаш нищо ново.
Румен Овчаров напомни 90-те години, когато стартира смяната и в Българска социалистическа партия, и в България и за това защо са спорели Андрей Луканов и Александър Лилов: „ Спореха дали Българска социалистическа партия да бъде социалистическа или социалдемократическа, дали да бъде електорална или всеобща партия, преходът да бъде шокова терапия или еволюционен. Днес, защо спорят, какво ни оферират тези хора? Освен, „ Стани - да седна ”?  Защо, с какво си потвърдил? Сега преди изборите ще смъкваме Корнелия? Ако толкоз сте загрижени за партията – решението е едно-единствено: стенете се и давайте да вършим избори. Защото, явно към този момент за всички е, че няма друга партия в България, която същински да е опция, на това, което се случва, която пази националните ползи, не слугува на този или оня, която се бори с корупцията, която има способени и кадърни хора,  а не всезнайковци и дърдорковци, които вървят да приказват нелепости.
На въпроса дишат ли „ 3-то мартенци ”, „ Бузлузжанци ” във врата на Българска социалистическа партия, Румен Овчаров бе с безапелационен отговор:
„ Не, аз към този момент го споделих – има едно предписание при тези, които варят ракия – от едни и същи джибри ракията става все по-лоша и по-калпава. Колкото и да ги джуркате тези, нищо ново няма да излезе. Аз по тази причина им споделям – в случай че в действителност мислят за партията си, да се вземат за ръце и да вървят да вършат избори, а не да плюят партията си ”.
Румен Овчаров още веднъж акцентира: „ Ако в действителност тя ги вълнува, тъй като аз съм сигурен, че измежду тези, които се бяха събрали в НДК, има десетки хора, които се грижат за партията си. Омразата към Корнелия не е нещо, което ще се реши на тези избори – това е нещо, което ще го решаваме след изборите. Аз съм индивидът, който несъмнено най-вече е подлагал на критика Корнелия – не съм й спестявал нищо. И към момента съм жив и цялостен. Дайте да си свършим работата, тъй като лишаваме България от действителна опция, заради тези, безусловно измислени вътрешно-партийни борби ”.
Социалистът цитира Ницше: „ След всеки политик, който върви нагоре, бяга едно куче, на име Его. Аз мисля, че в българската политика кучето Его бяга напред и политикът се влачи след личния си интерес. Нека най-сетне излезем от този персонален интерес и да забележим националния интерес.
Румен Овчаров репликира водещия, цитирал прогноза на Антон Кутев за резултата на Българска социалистическа партия за евроизборите: „ А къде е Антон Кутев като го споделя това? Какво работи, с цел да имаме повече от един евродепутат Българска социалистическа партия? Като върви да плюе партията си наляво и надясно, той оказва помощ ли за резултата? ”
„ Затова им споделям – дайте да си създадем резултата, да върнем партията в кондицията, в която би трябвало да бъде, да дадем на страната алтернативата, от която явно има потребност като видяхме какво се случва с тези сглобки, които ни се стартират непрестанно. Това ли е моделът,по който желаеме да върви България? И тогава ще решаваме след няколко месеца и казуса с водача на партията ”, безапелационен бе социалистът и добави:
„ Те би трябвало да схванат, че те не са „ огромното положително утро ” на партията, те не са първата категория, а тези, които избират Корнелия са някакви „ куци коне ”, както беше споделил другаря Добрев, „ куци коне ”, които не знаят ка к во вършат. Не, партията е тези, елементарните хора. И те са длъжни да създадат нещо и за тях, а освен за личното си его.
За сглобката: „ Нали помните онази национална сентенция – Млада бях, излъгаха ме ”. Тук казусът е: „ Млада бях, излъгаха ме и то, два пъти ”. Аз съм споделил – характеристиките на това вършиме л ство бяха крещяща непросветеност, патогенен слугинаж и неимоверна алчност и корупция.  Дълго време едната от тях – слугинажът, компенсираше другите, позволяваше им да скрият некомпетентността и лакомията си, тъй като главният наставник Посолството беше решило, че ГЕРБ е политически неприемлива по определин аргументи. И по тази причина трябваше да бъде спретната тази сглобка ”, уточни Румен Овчаров.
Социалистът напомни: Нека не заравяме, че ПП-ДБ се провали на изпита, когато сами бяха във властта, в кабинета „ Петков ”, още тогава те демонстрираха фрапантната си непросветеност и лакомията си. Спомнете си по какъв начин беше решен въпорса с нашата позици я  за Македония? Спомнете си какво се случваше с газопровода от Гърция, по какъв начин го пускахме, спирахме, по какъв начин прекратиха контракта с „ Газпром ”, по какъв начин платихме 1.4 милиарда затова повече, по какъв начин и какъв брой пъти се пробваха да вкарат медиаторите си . Още тогава беше ясно това. За страдание, обаче ръководещите от Посолството трябваше да сглобят държавно управление – и тогава ги накараха съвсем принудително да създадат държавно управление с ГЕРБ и Движение за права и свободи ”, уточни Румен Овчаров.
По думите му ГЕРБ са си изиграли играта: „ Те към този момент са към този момент естествена релегитимирана политическа мощ, до момента в който тези герои сами се простреляха няколко пъти и то, непосредствено в краката. Съдебната промяна свърши там, където стартира – с о т страняването на излезлия от надзор Гешев, който можеше стълб т само че да заплаши добруването и на Делян Пеевски, и на Бойко Борисов.  Слушам министъра Славов – държал се обичайно Сарафов. Е, държи се обичайно, тъй като ги изпра всичките. Конституционната промяна – сърбаме й в този момент попарата. Оставиха ГЕРб да си избере длъжностен министър председател ”, съобщи Овчаров.
„ Главчев го познавам – сериозен експерт, само че той е инспектор, т.е с задоволително ограничен светоглед и знания, съгласно мен. И правилен боец на ГЕРБ – може да ня м ате никакви подозрения, че ще извърши  всичко, което му каже Борисов . ”, разяснява избора на президента Радев за длъжностен министър председател социалистът.
Той бе безапелационен в думите си: „ Основното,което би трябвало да направи това държавно управление е да подсигурява почтени избори – нещо, което съм сигурен, че няма да направи.  ГЕРБ и Движение за права и свободи още веднъж ще си купуват гласове, по този начин както са правили неведнъж на предишните избори. Така, е ГЕРБ си свършиха работата и тук ”, уточни Румен Овчаров и добави още един мотив за оценката си на това за какво се стигна дотук с ръководството:
„ Третото, с което се гръмнаха в крайници Политическа партия е София  - подлъгаха ги по най-елементарния метод, с цел да стане невъзможна смяната в София. Имам поради смяната и действителната опция на 17-годишното ръководство - всичките тези истории към Паметника на Съветската войска. ПП-ДБ си направиха всичко, което можаха, с цел да си скроят този номер ”, уточни социалистът.
„ Асен Василев счита, че е в ролята на някакъв наставник, а в действителност е „ Хитрата сврака с двата крайници ”. Опитвайки се да излъже и този, и нози, и пети, и шести, и най-после той е излъганият. При това с безпределно самочувствие. От другата страна имаме същото празно говорене. Ако би трябвало да съпоставим двете политически сили – в областта на политическия слугинаж те са съвсем наедно, до момента в който в другите две неща – ГЕРБ имат някакво преимущество, създадоха ги. Но в политическия слугинаж се състезават. И  това е казусът ”, сподели в отговор на въпросите на водещия Овчаров.
Бившият енергиен министър беше безапелационен, че има няколко неща, които незабавно би трябвало да бъдат спрени, тъй като те вършат обстановката необратима: „ Първо – незабавно би трябвало да спре процеса на изваждането на битовите консуматори на свободния пазар. Никаква логичност и причина няма ”, съобщи Овчаров и репликира водещия:
„ Този 1 милиард за Фонда изобщо не е за битовите консуматор и, Василев го набира за топлофикациите на Христо Ковачки, за т.н комбинирано произвеждане, за производителите на ел.енергия от ВЕИ-та с преференциални, обезпечени от страната цени от 2011.2013 г, които са главно гербаджийски компании ”, съобщи Румен Овчаров, като добави:
„ Плюс за нагнетения газ в Чирен, който е на изключително високи цени. Така, че това отново са техните далавери, тъй като там е нагнетен газ, на скъпи цени, не на мои компании, а на компании, които са свързани с Политическа партия – тези, които унищожиха „ Булгаргаз ”.
По думите му третото, което би трябвало да бъде спряно незабавно са плановете на „ Булгартрансгаз ” – тъй като „ Булгартрансгаз ” и ком па нията му от тръби и тръбопроводи се трансфораха в новите автомагистрали, заравят се едни пари и никой не схваща за какво се заравят.
Румен Овчаров уточни „ Чирен ” като съобщи:  „ Нищо няма да се случи там, заменят наклонените сондажи с отвесни и печелят 100 милиона. Сeга стартират някакъв тръпбопровод юг – на север ще пренасяме газ. Ама когато Дания и ГЕРБ правеха „ Турски поток ”, направиха процедури,  за да видят какви са потребностите, какви са потребностите, кой ще заплаща това. Не, в този момент към този момент 200 милиона сме дали и започваме да копаем – а по кое време ще се върнат парите от тръбопровода със Сърбия? Защо ги закопахме там 250 милиона? За да могат едни компании да влачат компаниите с пари ”, реагира в коментара си някогашният енергиен министър.
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР