На пръв поглед срещата Путин - Тръмп в Хелзинки изглежда

...
На пръв поглед срещата Путин - Тръмп в Хелзинки изглежда
Коментари Харесай

Александър Сивилов: Политиците в Брюксел успяха да постигнат ЕС да изглежда като бележка под линия



" На пръв взор срещата Путин - Тръмп в Хелзинки наподобява като естествена, рутинна среща, само че сега позициите в връзките сред Русия и Съединени американски щати доближиха до най-ниската си точка. Сега това е сигнал – и от страна на Съединени американски щати, и от страна на Русия, че може да се излезе от тази най-ниска точка. " Тази позиция изрази в предаването " Хоризонт за вас " Александър Сивилов, експерт по модерна история и учител в Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Според него обаче няма гаранции, тъй като натискът от политическите кръгове на Съединени американски щати към президента Доналд Тръмп е " в положение изцяло да промени неговото отношение и нееднократно сме виждали това ".

Относно поръчката за подготвяна среща с съветския държавен глава във Вашингтон Сивилов счита, че това е доста добър сигнал, " тъй като значи, че евентуално напрежението ще спре или най-малко ще намалее, което е от жизненоважен интерес за цяла Европа, в това число за нашата страна. “

За страдание политиците в Европейския съюз съумяха да реализират това, тъй че в международен мащаб Европейски Съюз да наподобява като записка под линия, означи Сивилов: 

" Аз се надявам, че това може да бъде променено, защото въпреки всичко Съюзът е един от най-силните стопански конгломерати и е нещо, което може да дава доста мощно въздействие на международната политика. Въпросът е да има политическо предпочитание за това, а за жалост, за момента най-малко аз не го виждам от страна на множеството управителни фактори в Брюксел. За дребните страни, които са включени вътре, като нашата, нещата съответно изглеждат още по-зле. "

" И двете супер сили имат големи ползи в Европа, само че те гледат на Европа по-скоро като на един буферен район, който и двете се мъчат да управляват. Засега сякаш по-силните надделяващи ползи идваха от страна на Съединени американски щати, само че това постоянно може да бъде променено и виждаме, че Русия прави всичко в тази посока ", добави експертът.

Ако на идващите президентски избори демократите още веднъж заложат на статуквото и претендент, който го въплъщава, Доналд Тръмп няма да има никакъв проблем да завоюва втори мандат, предвижда Сивилов:

" Въпросът е, че в действителност в Съединени американски щати, в актуалната им история виждаме, че в действителност тази вътрешна промяна е доста сложна - излъчването на нови политически послания. Имаме такива нередки случаи. Неслучайно в Съединени американски щати толкоз обичат президента Кенеди, тъй като той наподобява като лицето на една такава вътрешна смяна, която се е случила, само че всички знаем за жалост по какъв начин завършва неговият мандат. /.../ Системата е такава, че тя е изцяло подвластна от огромните пари. Неслучайно по това се правят оценка претендентите в Съединени американски щати - според от това кой какъв брой средства може да набере за акцията. И заради тази причина, за жалост, те изпадат според от към този момент съществуващите огромни компании, които ги насочват в посоката, в която им е нужна, естествено, това не значи някаква фрапантна смяна, тъкмо наобратно. "

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР