На пръв поглед силиконовата гривна може да бъде объркана с

...
На пръв поглед силиконовата гривна може да бъде объркана с
Коментари Харесай

Гривна казва на работодателя ви дали сте нещастни

На пръв взор силиконовата гривна може да бъде объркана с такава, която наблюдава пулса ви, когато вършиме извършения.
Но технологията, наречена Moodbeam, не следи физическото ви здраве. Вместо това тя разрешава на работодателя ви да наблюдава прочувственото ви положение, оповестява Би Би Си, представени от БГНЕС.
Приспособлението, което се свързва с приложение за мобилен телефон и уеб интерфейс, има два бутона, един жълт и един наследник. Идеята е да натиснете жълтия, в случай че се чувствате благополучен, и синия, в случай че сте тъжни.
Насочена към компании, които желаят да следят положението на личния състав, който работи от у дома, концепцията е чиновниците да бъдат насърчавани да носят гривната (те могат да кажат „ не “) и да натискат съответния бутон, както сметнат за добре през цялата работна седмица.
След това мениджърите могат да прегледат онлайн таблото за ръководство, с цел да видят по какъв начин се усещат и оправят служащите. Тъй като босовете към този момент не могат да ревизират физически екипа си, Moodbeam се надява да попълни разликата.
„ Бизнесът се пробва да се оправи с това да поддържа връзка с личния състав, работещ от у дома. Тук те могат да попитат 500 члена:„ Добре ли си? без да вдигате телефона ", споделя съоснователката на Moodbeam Кристина Колмър Макхю.
Счита се, че депресията и тревогата са коствали на световната стопанска система 1 трилион $ на година при загуба на продуктивност преди пандемията, настояват от Световната здравна организация, а психологичното здраве на работното място от дълго време е проблем. Въпреки това, блокирането поради ковид и работата в дома наподобява са влошили казуса.
Миналата година английската благотворителна организация за психологично здраве Mind съобщи, че 60% от възрастните считат, че психологичното им здраве се е влошило по време на първото блокиране. А изследване на софтуерната компания за човешки запаси Employment Hero сочи, че една четвърт от хората, заети в дребни и междинни английски компании, са желали повече поддръжка за психологичното здраве по време на пандемията.
От благотворителността организация за психологично здраве Mind споделят, че защото хората не престават да работят от у дома, „ в действителност е значимо работодателите да се ангажират предпочитано с психологичното здраве на личния състав “.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР