На пръв поглед се създава илюзията, че се намираме в

...
На пръв поглед се създава илюзията, че се намираме в
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Политиците трябва да разчетат правилно какво каза народа

На пръв взор се основава илюзията, че се намираме в тежка политическа обстановка, само че аз не мисля по този начин, съобщи в Росен Плевнелиев, президент на Република България 2012-2017.

Ние сме на края на един естествен цикъл, при който едно постоянно определено държавно управление отива към своя логически завършек на мандата. Един постоянно определен парламент също отива в историята. Намираме се в една общоприета процедура, Конституцията е разписала доста ясно ни оказва помощ. Аз като държавен глава забелязах, че Конституцията в сложни моменти работи, оказва помощ ни да минем по един либерален метод към един нов стадий на развиване в нациятам, разяснява още Плевнелиев.

" Не смятам, че има нещо изключително. Просто политиците, които през днешния ден дават отговор за България и за ръководството, би трябвало да разчетат какво сподели народа. Първо, съгласно мен би трябвало да благодарим. Хората излязоха всеобщо да гласоподават, макар пандемията. Благодарим за това, тъй като висока гражданска интензивност в сложен миг - това надгражда нашата народна власт. Второ, доста младежи излязоха и гласоподаваха. Считам, че това е отлично. След като народът сподели тежката си дума и нито една политическа партия не оспори изборния резултат, шест партии отиват в Народното събрание, значи имаме и почтени избори. Следователно откакто народът е споделил тежката си дума, изборите са били почтени и честни, задачата на политиците е да разчетат вярно сигнала и да вървим към повече непоклатимост и надграждане на институциите и на демокрацията ", съобщи Росен Плевнелиев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР