На пръв поглед омлетът изглежда като най-елементарно ястие, което се

...
На пръв поглед омлетът изглежда като най-елементарно ястие, което се
Коментари Харесай

Как да направите перфектния омлет?

На пръв взор омлетът наподобява като най-елементарно ядене, което се подготвя за минути с най-малко артикули – яйца, щипка сол и минута на котлона. Ароматна и питателна закуска, съвършен обяд и лека вечеря, омлетът обаче има своята международна популярност, а рецептата на мадам Пулар за омлет е на едно от челните места. В доста заведения за хранене цената му е 30 евро за порция. Митът за кулинарния талант от края на 19 век се разнесъл из цяла Франция. Според самата мадам Пулар загадка няма: тя просто разбивала добре яйцата и откакто ги изсипе в нагорещения котлон, го разклащала с всички сили.

Продуктите

Според рецептата й за омлет, на никое място не се употребява мляко, вода или сметана – правилно е, че течността прави ястието по-пухкаво и въздушно, само че концепцията е друга. Мазнината е най-добре да е краве масло, защото слънчогледовото олио изсушава омлета и го прави жилест. Яйцата би трябвало да са със стайна температура.

Тиганът

Ако той е прекомерно огромен, има заплаха омлетът да се получи изсъхнал по краищата и блудкав в средата си. Оптималният размер за една порция е 23 см в диаметър . Ще извършите всички условия, в случай че тиганът е и чугунен – той добре задържа топлината, което е от голяма важност за скоростта на приготвянето.

Време и метод
Източник: elle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР