На пръв поглед може да изглеждат като грешка в инфраструктурата,

...
На пръв поглед може да изглеждат като грешка в инфраструктурата,
Коментари Харесай

Австралия решава проблема с липсата на зелени площи с миниатюрните паркове

На пръв взор може да наподобяват като неточност в инфраструктурата, само че дребните паркове в действителност играят значима роля за локалните поданици и за околната среда в Австралия. 
В доста сходни градски региони в действителност няма публични пространства като площади, градинки или паркове. Има пътеки за разходка, само че има неща, които не могат да се вършат там. Например няма по какъв начин да се построи детска площадка или някое по-официално място за превозване на свободното време.
Майк Харис, учител по архитектура

В Сидни има към 400 парка с друга величина - от доста дребни до доста огромни. Тъй като жилищните здания навлизат от ден на ден в природата, от време на време за локалните става мъчно да намерят място, където да се провиснал и да поддържат връзка навън. Миниатюрните паркове вземат решение този проблем.
Не е належащо да разполагате с доста зелени площи, с цел да извлечете изгода от това да се разхождате измежду природата. Понякога тези по-малки паркове могат да бъдат доста по-лесни за ръководство и могат да обединят хората по нов метод.
Дженифър Кент, изледовател 

В австралийската столица към този момент има няколко мини парка, а доста други са в развой на създаване. Обикновено са с повърхност по-малка от няколкостотин квадратни метра. В предишното урбанистите не са предвиждали място за такива зелени площи. Но защото става все по-трудно да се построи един огромен парк, градовете стартират да обръщат повече внимание на миниатюрните зелени площи. Въпреки това, градските региони към момента се нуждаят от по-големи.
Градовете ни стават все по-горещи и тези по-големи паркове ни оказват помощ да понижим температурите. Това не може да бъде реализирано единствено с джобни паркове. Хората също се нуждаят от разнородни благоприятни условия за отдих, които дребните пространства не могат да дават.
Дженифър Кент, изледовател

Проучванията демонстрират, че с цел да бъдат градските общности по-здрави, местата за живот и отдих трябва да разполагат с най-малко 30% открити зелени пространства.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР