На пръв поглед какаовите зърна са една ценна и полезна

...
На пръв поглед какаовите зърна са една ценна и полезна
Коментари Харесай

Историята на българския био шоколад, който се грижи за нашето здраве, за околната среда и за обществото

На пръв взор какаовите зърна са една скъпа и потребна храна! Изключително богата на антиоксиданти – най-много флавоноиди – минерали, витамини и многочислени субстанции, които подвигат тонуса на тялото и мозъка, тя в цялостния смисъл на думата е една същинска супер храна. Разбира се обаче, както при всяка естествена естествена суровина, дали крайният артикул ще бъде потребен или нездравословен, зависи напълно от метода, по който тя се преработва и от съставките, които се прибавят към нея.

Също по този начин е напълно разумно, че когато едно дърво се отглежда без изкуствени торове, пестициди и инсектициди, плодовете, които то ще даде ще са доста по-естествени и най-много по-чисти. Това е и концепцията на цялата БИО идея – да регламентира посредством законова база какво може и какво не може да се влага в едно земеделие, което претендира да се назовава БИО и да сътвори принадлежности за надзор, посредством които това да може да се ревизира и наблюдава.

 био шоколад Личен списък

Но освен поради това ние избрахме да работим напълно с потвърдени БИО сертифицирани първични материали – както за какаото, по този начин и за всичко останало, което влагаме в нашите шоколади. Овен здравето на крайните консуматори, за нас беше също толкоз значимо здравето на хората, които работят на полетата. Защото те са тези, които в стандартното произвеждане постоянно би трябвало да пръскат с най-различни химикали, които в следствие гълтам, вдишват или всмукват посредством кожата си и надлежно страдат от най-различни болести.

Използвайки единствено БИО първични материали, ние поддържаме от ден на ден фермери да минат към този натурален и безопасен метод на земеделие, което се отразява позитивно както на здравето им, по този начин и на естествения естествен баланс.

 био шоколад Личен списък

Но какво общо има шоколадът с обществото, като се изключи че ни подхранва вкусово и прочувствено? Проблемът тук е най-много всеобщата употреба на детски рабски труд – необятно публикувана процедура в Африка, от където идва към 70% от какаото, което се преработва на тази планета. Единственият метод да се предпазим от това, да поддържаме тази неморална и грозна процедура е, да сме съзнателни за това какви шоколади купуваме. Сертификатите FairTrade, Rainforest Alliance и UTZ до някъде подсигуряват точно неналичието на такава употреба.

За нас през цялото време беше ясно, че не желаем да работим със суровина, до която детска ръка се е докосвала несъзнателно и по тази причина взехме решение доста деликатно да сортираме с кого работим. Затова на този стадий работим единствено с добре познати и реномирани снабдители на какао от Южна Америка, стараейки се да имаме колкото се може повече пряк контакт с тях.

 био шоколад Личен списък

Вземайки в поради всички тези три аспекта – здраве, екология и общество – задачата ни обаче не завършва. Нашата цел през цялото време беше да създадем нещо ново, нещо друго, нещо неповторимо. Именно по тази причина опитвам с най-различни съставки от групата на супер храните и по този начин сътворяваме напълно нови вкусови прекарвания, както гласи мотото ни – A new experience of Chocolate (Едно ново прекарване на шоколада).

Всички шоколади под марката ни Benjamissimo и Happy Benjamino са оптимално естествени, нерафинирани, био сертифицирани, свободни от алергени като глутен, соя и мляко. Но най-важното – старахме се оптимално те да бъдат вкусни и посредством многочислените си типове – 25 на българския пазар – да има за всекиго по нещо, без значение дали обича мрачен, бял, млечен (постен) шоколад или даже подобен без захар. И по този начин единствено за 3 години успяхме да стъпим на над 30 пазара на 5 континента и да покажем на света, че в България могат да се създават вкусни шоколади на международно равнище.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР