На пръв поглед безобиден и успокояващ, а в същността си

...
На пръв поглед безобиден и успокояващ, а в същността си
Коментари Харесай

Симеон Христов: Претовареният виртуален свят се нуждае от разбиране |

На пръв взор безопасен и успокоителен, а в същността си - безреден и неприятелски. Такъв е виртуалният свят през погледа на младия и надарен илюстратор Симеон Христов. Неговата творба " Дъвка " завоюва първо място в категория " Илюстрация "  на състезанието.

Ето какво показа пред читателите на OFFNews Симеон Христов:

Какво се крие зад провокиращата ти креативност?

Аз съм много затворена персона, на което най-вероятно се дължи мощно развитото ми въображение и способността ми с часове да съм фокусиран над нещо толкоз неуместно.

Конкурсът " Граждански будилник " беше ли провокация за теб?

Конкурсът беше опция за изява, опит за състезание. Не мислех, че имам огромен късмет, в случай че би трябвало да съм почтен, само че знаех, че тематиката ми пасва. Наградата, с изключение на неповторимо попълнение към портфолиото, е и инвестиция назад в изкуството.

А изкуството е?

Изкуството, отразяващо света през лупа/леща/затъмнено стъкло, е еднакво на изкуство, описващо изцяло необятното и извънредно фантастичното. За мен най-великите и прочувствени творби са в този набор.



Лесно ли е да попаднем в челюстите на цифровата пропаст?

Интернет дава големи благоприятни условия за развиване и напредък. Но е и от голямо значение дали го използваш по интелигентен метод, или оставяш той да употребява теб. Споделянето на общи полезности и сформирането на общности във виртуалния свят е отлично, стига те да не са деструктивни. Агресивното държание онлайн предизвиква само безпорядък и комплициране.

Как можем да въведем ред в хаоса?

Трябва да погледнем по-мащабно социума, да осъзнаем пренатоварения безреден свят, да приемем, че е шарен, комплициран и същински. Трябва да преглътнем " Дъвката ", колкото и да е мъчно, и да стартираме да демонстрираме схващане. Според мен хората, имат много добра обща визия за правата си, само че е доста по-трудно знанието за тях да се приложи на процедура. А единодушието е това, което води до вътрешен мир.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР