На практика вече е невъзможно да не се преговаря с

...
На практика вече е невъзможно да не се преговаря с
Коментари Харесай

Христов: Грешни решения взе кабинетът „Петков”. Чакат ни тежки преговори с „Газпром”

„ На процедура към този момент е невероятно да не се договаря с „ Газпром ” за обновяване на доставките от Русия ”. Това съобщи министърът на енергетиката Росен Христов.

Той акцентира, че държавното управление на Кирил Петков е направило всичко допустимо този контракт да съществува  доста мъчно.

„ Ние изгонихме всички дипломати, тъй че обстановката с „ Газпром ” не е розова. Ние ще би трябвало да се обърнем към тях, само че не чакам бързо развиване. Това ще бъдат доста тежки и доста сложни преговори  поради всичко направено от предходното държавно управление ”, добави Христов.

„ Започваме договаряния с Азербайджан за спомагателни количества газ. В идващите 2 седмици се надявам да реализираме триумфи ”, заяви още той и добави, че има индикации от турски компании за интерес да доставят газ.Започваме договаряния и с тях ”, разгласи той.

„ Инфлацията е проблем, само че тя не идва единствено от енергоресурсите. Транспортът и транспортните разноски също водят до завишение на цените. Ние би трябвало да понижим инфлацията, която се генерира тук, в България. Има привнесена инфлация, ние не можем да я спрем, желаеме да понижим тази тук. Компенсациите основават доста съществени изкривявания. Бизнесът са потребителите, газа ще е с микс, няма по какъв начин да е без микс. Опитваме се да работим редовно “, съобщи министър Алексиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР