На практика почти е приключено разплащането. 600 милиона лева от

...
На практика почти е приключено разплащането. 600 милиона лева от
Коментари Харесай

Регионалният министър: 600 милиона лева от 650 вече са изплатени на пътните фирми

" На процедура съвсем е завършено разплащането. 600 милиона лв. от 650 към този момент са изплатени на пътните компании, подписаха се анекси, с които се продължава пътното поддържане ", съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов.

По думите му до 10 дни се чака да завърши ремонтът на " Витиня " на остарелия път, по който се движи тежкотоварният трафик.

" От понеделник ще качим назад тежкотоварният трафик на автомагистралата в посока към Варна, като другата посока ще остане още 2-3 месеца долу, до момента в който не завърши ремонтът. Подхванати са 2500 километра - довършваме остарели планове и започнахме нововъзложени трасета. Ще се прави самостоятелен надзор, на инцидентен принцип при издаване на обектите ", добави Гроздан Караджов.

Той разясни, че всичко, което се използва на пътя е по-скъпо, като се изключи скалната маса.

" Инфлацията изяжда цената. Има недостиг на материали заради повишението на цените, само че компаниите се преподписаха договорите. Застрашени са над 4 милиарда лв. европейски средства към общините, които в случай че не си изпълнят обектите страната ще върне 100 % от европейската дотация ", добави районният министър.
По думите му за новото сторителство има ясни планове и заделени средства за всеки обект. " Ще се прибавят средства за автомагистрала " Хемус " и автомагистралата, която свързва Видин с Ботевград ", сподели още Гроздан Караджов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР