На практика няма данни и дори приблизителни оценки за загубите

...
На практика няма данни и дори приблизителни оценки за загубите
Коментари Харесай

Какво знаем за загубите на сепаратистите в Украйна към края на май

На процедура няма данни и даже приблизителни оценки за загубите на военните от двете самопровъзгласили се Донецка и Луганска национални републики (ДНР и ЛНР). Би Би Си се пробва да направи свои калкулации, като се базира на отворени източници на информация за това, което се знае за починалите, воювали в частите на самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР.

Според сепаратистките управляващи в Донецк от 1 януари до 27 май 2022 година са убити 1925 въоръжени бойци на ДНР (от които единствено четирима са починали преди 24 февруари).

Това е съпоставимо с цифрата, която Би Би Си пресмята от изявления за починалите военнослужещи на " Народната милиция на ДНР " в обществените мрежи. Там се откриват известия за 1205 военни от ДНР, починали след 24 февруари.

" Народната милиция на ЛНР " не регистрира нищо за загуби в редиците си, макар че до 23 февруари тази година постоянно съобщаваше за гибелта на свои военнослужещи.

В изявленията на управляващите в Луганск за посмъртното награждаване на военните Би Би Си откри 39 имена. Към 29 май английската медия е разкрила изявления в обществените мрежи, в които се загатват още най-малко 41 бойци от " Народната милиция на ЛНР ", починали след 24 февруари.

Общите загуби на военнослужещите от " Народната милиция на ДНР и ЛНР " очевидно надвишават тези числа.

Би Би Си откри още най-малко 2402 изявления на хора , които търсят свои родственици от мъжки пол, попаднали в редиците на " Народната милиция " на ЛНР и ДНР, с които от дълго време не са имали връзка. Повече от два месеца няма вести от някои от мобилизираните. Вероятно доста от тях са починали .

По няколко нови известия за търсенето на мъже, участващи във войната, се появяват всекидневно в групите за поддръжка на сепаратистите в съветската обществена мрежа " ВКонтакте " и в " Телеграм ", която е доста известна и употребена в страните от някогашния Съветски съюз.

Поп принцип и Русия не е съобщава;ла от доста време за настоящи данни за своите загуби - и на 25 март, последната информация беше за 1351 убити военнослужещи. От друга страна Би Би Си към края на април на 1899 съветски военни , починали във войната в Украйна.

Днес вестник " Киев Индипендънт " написа, че във военните дейности в Украйна от 24 февруари насам са починали 12 генерали.
 Всеки пети умрял в Украйна руснак е офицер
Всеки пети умрял в Украйна руснак е офицер

Ковчези с съветски военнослужещи, починали в Украйна, идват освен в районите на Руската федерация, само че и в някогашните руски републики
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР