На прага сме на нови избори и това ни кара

...
На прага сме на нови избори и това ни кара
Коментари Харесай

Станимир Станчев: Русенци дадоха 4 години шанс да се направи най-доброто за тях, много останаха излъгани

На прага сме на нови избори и това ни кара да се замислим за пътя, който избрахме преди четири години. През този интервал, русенци имаха огромни очаквания и предоставиха опция на кмета да извърши всичко, което даде обещание по време на своята предизборна акция преди 4 години.

За тези четири години Русе трябваше да се трансформира в северната столица, само че в този момент сме замръзналата столица. След това пагубно ръководство досегашният кмет е изправен пред рецензии за това, че градът не се е развил по метода, по който русенци чакаха. Мнозина от нас останаха разочаровани от действителността поради гръмките обещания за смяна.

През този интервал огромна част от решенията, които се вземаха, останаха скрити зад кулисите на властта. Този опит ни научи какъв брой значимо е да следим деликатно по какъв начин се ръководи нашата община и по какъв начин се извършват обещанията към жителите. Този интервал ни научи, че е належащо да потърсим отговорност от тези, които доведоха града ни не в по-добро положение, а в пъти по-лошо.

Сега имаме опцията да решим какво желаеме за бъдещето на Русе. Дали ще продължим да поддържаме същата администрация или ще се обърнем към нови лица и хрумвания. И освен хрумвания, а и дейности, тъй като има доста готови фрагменти, които се интересуват от града и от хората, а не от корпоративни покупко-продажби и ползи. Нека не разрешаваме на алчността, арогантността, операциите и лъжите да завладяват още веднъж общината. Нека заложим на почтеност, бистрота, на хората, които ще ръководят с разсъдък, свободна воля и предпочитание.

29.10 като дата е от решаващо значение за русенци. Необходимо е всеки един от нас да направи своя избор и да гласоподава по съвест, с разсъдък, а не с страст каква посока желаеме да поеме градът. Всеки глас има последици, от нас зависи дали те ще бъдат позитивни или негативни.

Нашето бъдеще зависи от нашата интензивност и ангажираност в този развой.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР