На прага сме на Новата 2018-та година и в навечерието

...
На прага сме на Новата 2018-та година и в навечерието
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив Иван Тотев: Отива си една нелека, но резултатна година

На прага сме на Новата 2018-та година и в навечерието на Рождество Христово. Това са дни, в които вършим равносметка за миналото и чертаем проекти за бъдещето, декларира в особено послание кметът на Пловдив Иван Тотев.

Отива си една нелека, само че резултатна година. Приключихме значими инфраструктурни планове, бележим прогрес при реализацията на други, поставяме основите на нови. Градът ни още веднъж получи заслужени интернационалните и национални оценки в разнообразни области. Пловдив направи следващите значими стъпки в съхранението и популяризирането на своето неповторимо културно-историческо завещание. След реституция за посетителите отвори порти една от перлите на Стария град – къща „ Клианти “. България показа в централата на ЮНЕСКО в Париж Епископската базилика на Филипопол и античните мозайки на Пловдив. Вярваме, че този незабравим монумент ще откри достойното си място в Списъка на международното културно и естествено завещание дружно с римските мозайки, изпъстрили нашия град.

ЗАЕДНО решително вървим по пътя към Европейска столица на културата, когато Пловдив ще показа България и България ще се показа посредством Пловдив. Нека не забравяме, че от всеки един от нас зависи да осъществим със смисъл и наличие това ЗАЕДНО, което ни прави неповторим и несравним град. Град, в който от хилядолетия хората живеят в мир, съгласие и почитание. Град, който всеки носи в сърцето си, без значение къде се намира, акцентира кметът.

„В тези празнични дни, в които сме дружно с най-скъпите си хора, а сърцата ни се изпълват с вяра и религия, поисквам на всички Ви здраве, мир и благополучие.
Честито Рождество Христово и щастлива Нова 2018-та година!“, приключва Иван Тотев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР