На прага сме на изцяло нова ера в туризма и

...
На прага сме на изцяло нова ера в туризма и
Коментари Харесай

Ерата на космическия туризъм е още по-близо

На прага сме на напълно нова епоха в туризма и пътуванията - време, в което три големи недържавни компании харчат десетки милиарди, с цел да тикнат човечеството в новата ера.

Blue Origin, SpaceX и Virgin Galactic,  притежавани от трима от най-богатите хора на планетата, вършат всичко допустимо, с цел да трансформират метода, по който летим в космоса.

Тази седмица точно най-богатият човек на Земята и началник на първата от упоменатите компании - Джеф Безос, съобщи, че  напълно скоро Blue Origin ще пусне в продажба билети за пътешестване до " Линията на Карман ",  съобщиха от Еndgadget.

 

 New Shepard преди експериментален полет.

Източник: Blue Origin

New Shepard преди експериментален полет.

 

Това е точката, считана за начало на космоса и се намира на  100 км над земната повърхнина.  За съпоставяне, през 2012 година Феликс Баумгартнер извърши прословутия " Скок от ръба на космоса " на височина от едвам 39 км.

Возилото на Blue Origin се казва  New Shepard  (нов овчар) и наподобява тъкмо както бихме очаквали да наподобява сходен галактически транспортен съд.

 

 Снимка 367014

Източник: Blue Origin

 

Кабината за пасажерите съдържа двигателно устройство, което в тази ситуация прилича холна масичка, заобиколена от столове със 70-градусов надолнище, гледащи към прозорците.

 

 Снимка 367017

Източник: Blue Origin

 

Започваме да събираме от закуски и минаваме на консерви занапред, защото  билетите за New Shepard ще костват 250 000 $.  Това са много закуски, спор няма, само че наподобява, че ще си заслужава. / lifestyle.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР