„На прага сме на четвъртата вълна на COVID-19, а сме

...
„На прага сме на четвъртата вълна на COVID-19, а сме
Коментари Харесай

Започват проверки за спазване на COVID мерките по курорти и бензиностанции у нас

„ На прага сме на четвъртата вълна на COVID-19, а сме очевидци на жестоко неспазване на противоепидемичните ограничения. Затова стартират взаимни инспекции на Министерството на здравеопазването, Министерство на вътрешните работи и Министерството на земеделието “.

Това разгласи на брифинг основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Той подсети, че у нас главните ограничения са носене на маски на закрито, съблюдаване на отдалеченост и стерилизация.

Проверките ще са най-вече по курортите – морски и планински, където сега има доста хора и по бензиностанциите по автомагистралите, посочи Кунчев.

Той удостовери, че у нас към този момент доминира „ Делта “ разновидността на ковид, който води до бързо повишение на заболеваемостта. Все още не е ясно дали той води и до повече хоспитализации и смъртни случаи.

Има отмалялост от ограниченията, само че би трябвало да стиснем зъби, разяснява основният държавен здравен контрольор.

По думите му е допустимо доникъде на август България да влезе в оранжевата зона, което значи заболеваемост от над 100 на 100 000 души. В момента заболеваемостта в страната е достигнала 30 на 100 000.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР