На прага на пролетната умора и след края на зимната

...
На прага на пролетната умора и след края на зимната
Коментари Харесай

Навиците, с които ще заобичаме живота си

На прага на пролетната отмалялост и след края на зимната меланхолия, нищо чудно да се намираме в интервал, в който не ни е доста до усмивки . За ниското въодушевление, несъмнено, могат да въздействат и доста други фактори.

Но в случай че обръщаме внимание единствено на тях, много е евентуално да забравим по какъв начин да се радваме на живота. А това в действителност не е по никакъв начин мъчно , стига да знаем директните пътища до мечтаната последна цел.

С наближаването на Великден, още веднъж стават известни всевъзможни благотворителни и доброволчески начинания . Разбира се, добре е да бъдем част от тях освен по сходни мотиви. Но е по-добре да го вършим два пъти в годината, вместо нито един път, нали?!

 Снимка 346039

Имаме опция да преценим по какъв начин да бъдем най-полезни на хората в потребност . Time Heroes и акцията " Избери, купи, подари " дават няколко разновидността. Така ще се почувстваме значими за света и ще погледнем на него от друга вероятност. А и ще се срещнем с хора, които имат по-малко от нас, само че все пак са по-щастливи.

За да сложим завършек на разочарованията, просто би трябвало да резнем крилата на високите си условия към всички и всичко. Ако те летят доста над главите ни, нищо чудно най-после да паднат гръмко на земята в несвяст.

Няма съвършени хора. Никой не ни е задължен за нищо. Ако желаеме нещо да се свърши както би трябвало, най-добре сами да го създадем. Не би трябвало да съдим другите, без да знаем тяхната история. Трябва да одобряваме някои обстановки такива, каквито са, без наложително да търсим виновници.

 Снимка 346037

Виновници не ни трябват, само че страсти - да. За да се усещаме пълноценни, би трябвало да умеем да изпитваме целия набор - както негативни, по този начин и позитивни. Не единствено смехът, само че и гневът има на какво да ни научи. Няма нищо по-човешко от това да усещаме, и не би трябвало да си го забраняваме.

Но с изключение на да ги генерираме и показваме, би трябвало да знаем и по какъв начин да се отърсваме от тези страсти. Защото тъкмо както пластмасата замърсява нашата планета, по този начин и страстите могат да зацапат съзнанието и сърцето ни. Когато стартираме да ги усещаме като свръхтовар, би трябвало да знаем по какъв начин да ги разтоварим. Най-лесният метод - водене на дневник.

Освен това, на пръв взор, чисто тийнейджърско занятие, добре е в действителност да стартираме да си водим описи със задания, а освен да си обещаваме да го създадем. Благодарение на тях ще се почувстваме господари на живота си , което мигновено ще ни докара до повече задоволство от него.

 Снимка 346042

Същият резултат ще реализираме и с усъвършенстването на умеенето да се радваме на дребните неща и на всеки, на пръв взор, не толкоз значим миг. Всички сме чували, че би трябвало да живеем като че ли няма на следващия ден.

Е, по този начин е. Но не от гледна точна на непремерените опасности. А от тази на основаването на незабравими мемоари, извличането на най-много страст и наслаждение и оценяването на часовете със фамилията и обичаните хора . Защото не знаем каква изненада ни е подготвила ориста на следващия ден, написа Time.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР