На прага на октомври сме и със захлаждането на времето

...
На прага на октомври сме и със захлаждането на времето
Коментари Харесай

Най-ароматната и засищаща есенна супа

На прага на октомври сме и със захлаждането на времето все по-често се замисляме още веднъж да стартираме да си подготвяме топли ястия. В такива случаи нормално се сещаме за чорба, само че пък рядко ни хрумва някоя нова рецепта, с която да разнообразим класическите пилешки и зеленчукови супи.
Прочетете още
Но както добре знаем, въображението се отплаща и когато става дума за кулинария. Следната рецепта от delish в действителност е въодушевена от едно обичайно италианско и обичано на мнозина хора по целия свят ядене - лазанята. Кой да допусна, че може да ѝ се насладим и като чорба... Но резултатът е изненадващо прелестно ароматна, сгряваща и засищаща чорба, която несъмнено бихме приготвяли постоянно през студените месеци.

Какво ни би трябвало
зехтин екстра върджин350 гр италианска наденица1 връзка копър1 приблизително огромна глава жълт лук1 с.л. доматена паста1 с.л. италианска фалшификация (смес от босилек, розмарин, мащерка, риган, магданоз и майорана)1 консерва доматено пюре4 чаши пилешки бульон¾ чаша водаоколо 7 кори за лазаня50 гр настърган пармезан250 гр рикоталиста босилек
Какво ги вършим

В огромна тенджера на приблизително към мощен огън загряваме зехтина и прибавяме наденицата. Готвим за към шест до осем минути, до момента в който придобие златистокафяв цвят и в това време разбъркваме с лъжица, с цел да не загори. След това вадим наденицата от тенджерата и я оставяме да се отцеди върху кухненска хартия. Запазваме към две супени лъжици от мазнината в тенджерата, а останалото изхвърляме.

След това на междинен огън в същия съд слагаме нарязаните копър и лук, една ч. л. сол и ¼ ч. л. черен пипер. Готвим за осем до 10 минути, до момента в който омекнат и покафенеят и още веднъж разбърквайки междувременно. После прибавяме доматената паста и италианската фалшификация и ги разбъркваме за към минута. Чак тогава идва ред на доматеното пюре, пилешкия бульон, водата и отцедената от мазнината наденица. Оставяме всичко да къкри под капак, за към 15 минути, до момента в който леко се сгъсти. След това слагаме начупените кори за лазаня и още веднъж оставяме супата да къкри, само че този път без капак, за 12 до 14 минути, до момента в който и корите се сготвят и в това време разбъркваме. Подправяме със сол и черен пипер на усет.

Тогава идва ред и на рикотата и настъргания пармезан, които смесваме в обособена купа дружно с ¼ ч. л. сол и щипка черен пипер.

Накрая към този момент можем да разпределим супата в купички за сервиране и от горната страна да прибавим от сместа със сирена. За край остава да овкусим с няколко капки зехтин и свежи листа босилек.

 

Източник: lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР