На прага на новата година си даваме равносметка за старата.

...
На прага на новата година си даваме равносметка за старата.
Коментари Харесай

Какво оставяме за последните дни от годината?

На прага на новата година си даваме равносметка за остарялата. Добра ли беше или с неспокойствие чакаме да отмине? Какво свършихме и за кое не ни стигна времето? Всеки от нас отсрочва нещо до последния миг. Какво е то и за какво? - вижте в репортажа.

Всеки от нас има своето забързано всекидневие. Не постоянно се движим по график, по тази причина подреждаме дилемите си по значителност. Но постоянно на края остава нещо, което не сме съумели да създадем.
Димитър Горчев, психолог: Най-най-най-често срещаното е, че хората не могат да се провеждат, тъй като са се нагърбили с доста задания и имат доста неща, които да свършат.
Нели Радева е тръгнала към Изчислителния център, където варненци заплащат локалните налози и такси.
Нели Радева: Получих честитка, че не съм си платила налозите и в случай че не ги платя, ще ги вземат наложително, което не ме зарадва изключително в навечерието на празниците.
- Но това са налозите, които е трябвало да платите през месец март.
- Е, да де, само че българинът си има народопсихология.

Други пък са си подредили нещата.

Според специалистите, водещото при довършването на дилемите е мотивацията.

Димитър Горчев, психолог: Дали ще искаш да си свършиш работата, тъй като те грози някаква глоба, в случай че не я свършиш в точния момент, или искаш по-бързо да се отървеш от този ангажимент, с цел да имаш повече време за отмора и отдих. Нели Радева: Разбира се хубаво е да влезеш в новата година на чисто.
Но каквото и да сме отсрочили за последния ден на годината или даже не сме съумели да свършим, най-важното е в празничната нощ да не отлагаме да бъдем с околните си хората, които обичаме.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР