На прага на четвъртата вълна, в някои болници в област

...
На прага на четвъртата вълна, в някои болници в област
Коментари Харесай

На прага на 4-тата вълна: Недостиг на ремдесивир в болницата в Благоевград

На прага на четвъртата вълна, в някои лечебни заведения в област Благоевград няма задоволително количества ремдесивир за лекуване на инфектирани с COVID-19.

С увеличение на броя на инфектираните от COVID-19 в страната се оказва, че огромна част от тях имат потребност от лекуване точно в болница. При тези тежки условия и възходящия брой на инфектираните лекарите настояват, че количествата ремдесир, които получават в лечебните заведения, по никакъв начин не са задоволителни за качествено лекуване на пациентите, от каквото в действителност те се нуждаят.

Всяка седмица шефовете на лечебните заведения в района насочат претенции към Министерството на здравеопазването с съответни данни за това какъв брой тъкмо дози ремдесивир ще им бъдат нужни за лекуването на пациентите. Оказва се обаче, че дозите, които те получават от време на време са в пъти по-малко от желаната численост.

В момента в болничното заведение в Гоце Делчев количествата ремдесивир са задоволителни за лекуването единствено на двама пациенти, а в Разлог - единствено за един пациент.

Репортер: Йорданка Бакалска
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР