На прага на 72 още съм звяр в леглото! И

...
На прага на 72 още съм звяр в леглото! И
Коментари Харесай

Христо Кидиков на 72: Още съм звяр в леглото!

" На прага на 72 още съм звяр в леглото! И освен това! Готов съм за още концерти, песни, книги, не спирам да работя. ". Това показа любимецът на всички домакини на междинна възраст Христо Кидиков , който на 16 октомври ще посрещне 72-рия си рожден ден, разбра HotArena.

Само преди година-две артистът излезе от втория си 27-годишен брак с юристката Лидия и откри любовта в лицето на Снежана . На прага на празника си дамата, в която е влюбен към този момент повече от 10 години артистът, го прави най-щастлив, както и тримата му синове, които обича безусловно.

" Срещнах любовта и влязох в огъня! Знаех, че ще изгоря, само че го направих ", сподели щастливият Кидиков пред " България Днес ". И до през днешния ден той не съжалява за развода си, защото артистичната му душа не понесла разминаването " като непознати " със брачната половинка у дома. След трагичен интервал, в който синовете му стопират да беседват с него, Кидиков и околните му към този момент са си дали прошка и всички живеят в доволство, мир и обич.

Главният воин от крилатата фраза " Цъкни, майна, ВЕФ-а, да чуем Кидика " споделя, че последната му жена е най-голямата му обич.

" Когато срещнах Снежана, радикално се трансформирах. Не съм си и представял, че мога да се влюбя толкоз мощно в някого, като младеж ", показа Кидиков, намерил спокойствието през днешния ден в кюстендилско село. " Засадил съм си там единствено плодни дръвчета. Всяка година си сварявам и ракийка, най-малко 25 литра изкарвам. Никъде другаде няма по-красиво небе, цялото отрупано с едри звезди ". От години Кидиков е любим на дамите, като никоя от тях не му дава действителната възраст.

" Така е, постоянно съм имал триумф с нежния пол. Спомням си, че през 70-80-те пътувахме с рейсове по концерти. Имахме по три дневно. Почитателките знаеха по кое време ще пристигнем, чакаха ни на паркинга, пред хотела, в залата. Искаха подписи - подписвал съм се на картички, блузи, даже на краката на девойките. Давал съм автограф и на училищен бележник. Но най-запомнящ случай ми бе с жена, която ми целуна ръка - излекувал съм я бил. Лежала в болница, само че като чула: " Хей, живот, здравей, здравей ", вслушала се в текста на Мишо Берберов и това й дало религия в живота. Сякаш сили влязоха в мен, ми сподели ", показа артистът. Сред всички почитателки обаче известният артист избира Румяна. Бракът му с нея просъществува единствено две години.

" Тогава нямахме доста опит. Аз по това време се мислех за популярен и несъмнено по тази причина не се получи. Разбрахме се доста културно и възпитано, че няма да можем да продължим дружно. Разделихме се като положителни другари и до ден сегашен си останахме такива ", описа Кидиков.

Втората брачна половинка на Христо Кидиков го ощастливява доста дълго - цели 27 години . Лидия е правист по обучение. Никога обаче не е практикувала. Отглежда тримата му синове, като първият е от брака му с Румяна. Те са бащината горделивост и до момента. Големият свири на пиано и работи с Тримата тенори, вторият е специалист в министерство, а третият се занимава с търговия. И тримата са му одрали кожата. " Имаше интервал, в който се дразнеха от това, че се ожених трети път. Но след това се разбрахме и всичко в този момент е обикновено ", безапелационен е Кидиков.

Той и до момента не може да не помни, че живее втори живот с помощта на шанса да не се качи на самолета за Алжир преди години. " Аз започнах да пея с Паша Христова и Мария Нейкова. Осем месеца по-късно трябваше да заминем на турне в Алжир. Не можех да си намеря място от наслада. Да, но вместо мен потегли Борис Гуджунов. Тогава се случи онази ужасяваща самолетна злополука. След няколко месеца пропях и с Доника Венкова. От тогава стартира огромният ми триумф в естрадата ", споделя през днешния ден Кидика, признателен на Господ. " Не единствено в Господ имам вяра, имам вяра и в извънземните. Дори са ме спасявали, само че това не е предмет на диалога ни през днешния ден ", изяснява Кидиков.

В момента изпълнителят дописва третата си книга, в която ще помести изявленията с сътрудниците си. " Съгласиха се и Лили Иванова, и Йорданка Христова, и Богдана. Лили за другите може да е сложен темперамент, само че аз постоянно съм я уважавал. Двамата наложително си честитим рождените дни. Тя е недостижима, огромен човек и създател. Преди тази трета книга написах автобиографичната " Хей, живот, здравей, здравей " и " Цъкни ВЕФ-а "

" Не съм богат, няма и по какъв начин да забогатея от писане или песни. За 45 години на сцена взимам пенсия от 180 лв.. И на мен, като и на другите тези пари за нищо не ми стигат, само че какво да върша - да се окайвам ли, няма смисъл ", твърди Кидиков, който живее и от лично земеделие.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР