На повечето от улиците в Пловдив, особено в кварталите, не

...
На повечето от улиците в Пловдив, особено в кварталите, не
Коментари Харесай

Куриоз в Пловдив: Махат LED лампите от ул. „Лев Толстой” и ...

На множеството от улиците в Пловдив, изключително в кварталите, не е инсталирано LED осветяване, а на ул. „ Лев Толстой” и „ Радко Димитриев” в кв. „ Гладно поле” енергоспестяващите лампи ще бъдат махнати.

Причината за този куриоз е, че по план за пътната инфраструктура в квартала, който се извършва сега със средствата, извоювани от Община Пловдив по Оперативна програма „ Региони в растеж”, е планувано ново LED осветяване. Цената му е включена в цената на публичната поръчка, надлежно с това изискване са подписани договорите сред Общината и изпълнителите. Ремонтът на „ Лев Толстой” е стартират.

Кметът на регион „ Източен” е предложил на Голямата община демонтираното LED осветяване да не се бракува, а да се реалокира в квартала сред Цариградско шосе и бул. " Санкт Петербург ", където има лампи, само че са остарели и със слаба жълта светлина.

Смяната на LED с LED на ул. " Лев Толстой " се дължи на това, че стълбът има една рогатка и по план са планувани две, с цел да е по-светло вечер.

Районните кметства имат минимални пари за уличното осветяване. В " Източен " годишният разход за " вложения " е 15 000 лв.. Кметът на " Южен " Костадин Язов не е възнамерявал нито един лев по това перо. " Нямам пари, с цел да пренаредя паветата на " Скопие ", камо ли за улично осветяване ", изяснява Язов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР