На повечето от нас се е случвало по някакъв начин

...
На повечето от нас се е случвало по някакъв начин
Коментари Харесай

Три начина за възстановяване на данни от вашия счупен смартфон

На множеството от нас се е случвало по някакъв метод да изпуснем телефона и екранът да се счупи изцяло до положение, в което допирът да не реагира или екранът да изчезне изцяло.

В този миг на разум ни идват две неща - какъв брой ще ми коства да го поправя и в това време какво ще се случи със фотоси, видеоклипове и други данни, съхранени в устройството. Вторият случай става още по-критичен, когато цената на ремонта на екрана е прекомерно висока и сте решили да преминете към ново устройство.

Ако се чудите по какъв начин да извлечете данните от вашия строшен смарт телефон и да ги прехвърлите на ново устройство, ето три метода, които можете да опитате:
Метод 1: Използвайте Гугъл Backup или iCloud, с цел да прехвърлите всичките си данни на друго устройство
Повечето съвременни смарт телефони, без значение дали това е устройство с Android или iPhone, идва със специфична функционалност за архивиране в облака, която нормално се задейства незабавно откакто влезете с акаунт в Гугъл (Android) или Apple ID (iPhone).
`Три

В случай, че екранът на вашето устройство е развален, можете да употребявате същия акаунт в Гугъл или Apple ID, с цел да влезете в друго устройство и то автоматизирано ще възвърне последните аварийни данни на новото устройство.

Този способ ще подсигурява, че множеството от вашите данни ще бъдат извлечени. Все отново имайте поради, че в случай че неотдавна сте запазили нещо на телефона си като контакт, фотография и така нататък, тогава има възможност те да не бъдат възобновени.
Метод 2: Използвайте Гугъл Takeout и уеб страницата iCloud, с цел да изтеглите данните си на компютър или лаптоп
Друг незабравим метод да изтеглите данните си от остарелия си смарт телефон е като употребявате Гугъл Takeout за Android и уеб страницата iCloud за iOS.
`Три

За Android: Отворете takeout.google.com в който и да е уеб браузър и влезте с акаунта в Гугъл, който е обвързван с устройството. Тук можете да изберете данните като контакти, фотоси, поща, известия и така нататък, които желаете да изтеглите.

За устройства : Ако сте притежател на смарт телефон Samsung и той е обвързван с вашия Samsung акаунт. Можете да влезете в уеб страницата Find my mobile и да го употребявате за архивиране и евакуиране на всички ваши данни в Samsung Cloud.

За iOS: Влезте във вашия акаунт в iCloud и тук можете да видите всичките си данни, в това число контакти, бележки, фотоси, iCloud Drive и така нататък
Метод 3: Използвайте мишка и кабел за данни, с цел да прехвърлите вашите данни
Съвременните смарт телефони също поддържат кабелни външни екрани посредством MHL ( Mobile High-Definition Link) и мишка. Но ще ви е нужен MHL кабел и жична мишка дружно с ключ, с цел да видите екрана на вашия тв приемник или екран и да употребявате мишката, с цел да навигирате в менюто и да трансферирате вашите данни.

Това са три постоянно срещани метода, които можете да употребявате, с цел да прехвърлите вашите данни от развален екран. Освен това, в случай че желаете да прехвърлите данни от WhatsApp, тогава WhatsApp идва със лична функционалност за архивиране. Всичко, което би трябвало да извършите, е да влезете във вашия акаунт в WhatsApp и да възстановите данните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР