На повече от 20 руснаци, които отчаяно се опитват да

...
На повече от 20 руснаци, които отчаяно се опитват да
Коментари Харесай

Южна Корея отказва влизане на бягащи от мобилизацията руснаци

На повече от 20 руснаци, които обезверено се пробват да избегнат готовност в армията, с цел да се бият в Украйна, им беше отказано влизане в Южна Корея, осведоми Reuters, цитира " Факти ".

Руснаците отплавали с яхти от пристанища в северната част на Тихия океан за Южна Корея, само че на множеството от тях е било отказано влизане, съобщи Агенция " Фокус ".

След като президентът Владимир Путин подреди частична готовност на 21 септември, доста мъже в наборна възраст напуснаха Русия, само че множеството от тях са избягали по шосе, с жп или въздушен превоз към Европа и прилежащите страни от някогашния Съветски съюз като Грузия, Азербайджан и Казахстан.

Корейските медии оповестиха, че минимум 21 руснаци са пристигнали на борда на яхти в пристанищата в южната част на страната, само че единствено на двама е било позволено да влязат, а на други е било отказано, защото управляващите са сметнали задачата им за " неразбираема ".

Яхта с петима руснаци на борда отплава във вторник от южнокорейския остров Улунг, пристигнала там на 30 септември след корабоплаване от източния съветски град Владивосток, заяви в сряда чиновник на бреговата защита.

Длъжностното лице съобщи, че яхтата се е " укривала от неприятното време ", а хората на борда са получили храна и друга помощ, само че отхвърли да посочи за какво не им е било позволено да влязат, като препрати въпросите, свързани с имиграцията, към Министерството на правораздаването.

Местните медии оповестяват, че през последните няколко дни в югоизточния пристанищен град Поханг са дебаркирали три яхти, на борда на които са били най-вече руснаци на възраст 20-30 години.

На борда на една от яхтите е имало девет руснаци и една жена, а на по-малък кораб - четирима мъже, се споделя в известието.

Служител на Министерството на правораздаването съобщи, че не разполага с детайлности за случаите с яхти, само че по принцип руснаците имат право да влизат в страната без виза, стига да получат авансово утвърждение посредством електронната система за разрешаване на пътувания в Южна Корея.

 
Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР