На посолството на САЩ в Москва е връчена протестна нота,

...
На посолството на САЩ в Москва е връчена протестна нота,
Коментари Харесай

Захарова: На посолството на САЩ в Москва е връчена протестна нота срещу действията на НАТО

На посолството на Съединени американски щати в Москва е връчена протестна нота, предупреждаваща за рисковите последствия от военната активност на американците и страните-членки на НАТО. Това се споделя в коментар на формалния представител на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова, оповестява вестник „ Известия “.

Захарова акцентира, че военната интензивност на Съединени американски щати и страните от НАТО по периметъра на съветските граници, в това число полети на военни самолети и рискови маневри на военноморски кораби, продължава да набира скорост. „ В същото време съдружниците от Алианса минаха към провокации против самолети на гражданската авиация “. Това съгласно Захарова заплашва сигурността на въздушното пространство и човешките животи като цяло.
свързани новини4929на 23.10.2021
„ Във връзка с тези провокативни дейности на 8 декември на посолството на Съединени американски щати в Москва беше връчена протестна нота, предупреждаваща за рисковите последствия от сходно неблагоразумие “, сподели представителят на външнополитическото ведомство в Москва.

В същото време Захарова посочи, че в документа са изброени скорошни произшествия, свързани с активността на НАТО.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР