На последното си заседание Общинският съвет в Пловдив гласува да

...
На последното си заседание Общинският съвет в Пловдив гласува да
Коментари Харесай

ГЕРБ, ВМРО и Дани Каназирева ще теглят 120 милиона заем предновогодишно и вдигат данъците рязко!

На последното си съвещание Общинският съвет в Пловдив гласоподава да се изтегли величествен заем от 120 млн. лева, оповестява бТВ.

Предложението беше на кмета Здравко Димитров, съгласно който Европа дава "евтини пари и би трябвало да се възползваме ".

С 30 гласа "за ", 16 "против " и двама въздържали се съветниците гласоподаваха да се стартират договаряния с Европейската капиталова банка за заема. Парите ще отидат за осъществяване на инфраструктурни планове, защото сега община Пловдив няма средства на инфраструктурни планове

Сред плановете са значима връзка сред кварталите „ Южен” и „ Тракия”, както и нов мост над река Марица.

Сред главните въпроси, сложени от съветниците, беше дали това ще докара до скок на локалните налози. Според кмета това нямало да се случило.

„ Прехвърляме този заем не на нашите деца, а на нашите внуци. Затова желаех да ми покажете стопански по какъв начин ще се развива този град и неговият бюджет и да докажете на пловдивчани, че няма да се постанова да се подвигат налозите им, с цел да се изплаща този кредит”, отвърна Николай Радев от Българска социалистическа партия.

Евелин Парасков от „ Съюз за Пловдив” за Пловдив също разгласи, че неговата политическа мощ няма да поддържа тегленето на заема, защото „ пари за някои от нещата са били хвърлени на вятъра”.

Тегленето на 120 милиона лв. заем ще бъде подложено и на публично разискване с жителите на Пловдив. Общинските съветници гласоподаваха и покачване на такса битови боклуци от 1,5 до 1,8 промила. Изчисленията демонстрират, че нарастването е приблизително с 1,20 лева на парцел за месец. Повишението на налога за прекачване на парцел е от 2,5 на 3%.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР